Simsek:

"Der er ingen stempelure i vores skoler"

Rådmanden synes ikke, stempelure hører hjemme på en skole, hvor hverdagen er en anden end på en fabrik

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen


Flere kommuner har indført stempelure til at registrere medarbejdernes arbejdstid på skolerne i forbindelse med nye arbejdstidsaftaler. Men det bliver der umiddelbart ikke noget af i Aarhus, forsikrer Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge:
"Der er ingen stempelure i vores skoler, og står det til mig, skal der heller ikke være det. Jeg har i stedet tillid til, at man lokalt på skolerne administrerer medarbejdernes arbejdstid inden for de regler og rammer, som nu engang gælder. Jeg synes ikke, at et stempelur hører hjemme på en skole, hvor hverdagen er en anden end på en fabrik," siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.
I Aarhus er lærernes arbejdstid bestemt af centrale aftaler mellem KL og Danmarks Lærerforening, som er udmøntet i en lokal Aarhusaftale. Bünyamin Simsek understreger, at den lokale aftale rummer fleksible muligheder for at lægge arbejdstiden fast, ligesom den giver klare retningslinjer i det tilfælde, at der er tvist om arbejdstiden.
"Vi står over for at skulle indføre skolereformen, og vi ved, at forandringer tager tid. Den fælles aftale mellem lærerforeningen, skolelederne og Børn og Unge er et godt afsæt til at skabe en god skole for elever, forældre og medarbejdere. Derfor ser jeg ingen grund til at tage midler i brug i folkeskolen, som er bedst kendt fra industrien," siger Bünyamin Simsek.

null

Publiceret 05 August 2014 13:15

SENESTE TV