Aarhus får 450 nye p-pladser under Navitas

For at skabe kendskab til de nye parkeringspladser er det besluttet, at det vil være gratis at parkere i de næste par uger

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Der er nu åbnet for 450 nye offentlige p-pladser på Aarhus Ø. P-pladserne ligger under Navitas, hvor Aarhus Maskinmesterskole, Aarhus Universitet og INCUBA har til huse.
"Jeg er glad for, at Aarhus midtby nu får tilført 450 nye p-pladser. Herudover åbner vi i løbet af det kommende år 1.000 offentlige p-pladser under Dokk1. De nye offentligt tilgængelige parkeringspladser i midtbyen er vigtige i arbejdet for at sikre gode parkeringsmuligheder for borgere, gæster og besøgende til midtbyen," siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.
For at skabe kendskab til de nye parkeringspladser er det besluttet, at det vil være gratis at parkere under Navitas i ugerne 32 og 33.
Arkitektfirmaet Artspot.dk har stået for den indvendige farvelægning. Med udgangspunkt i regnbuens farver har hver p-plads en særlig kombination af farve, bogstav og tal, hvilket gør det nemt for brugerne at orientere sig i p-kælderen. Trappetårne og et 'rullende fortov' med en kunstnerisk udsmykket glasfacade bringer parkeringsgæsterne til og fra p-anlægget.
"I forbindelse med at vi åbner p-kælderen under Navitas, har vi udbygget og forbedret p-informationstavlerne, som er placeret ved de centrale indfaldsveje. Det vil give mindre parkeringssøgende trafik og bedre udnyttelse af byens parkeringsanlæg, ligesom det vil betyde bedre fremkommelighed og mindre CO2 udledning," slutter rådmand Kristian Wütz.
Der vil være gratis parkering i p-kælderen fra mandag den 4. august kl. 14.00 frem til søndag den 17. august kl. 24.00.
 

null

Publiceret 01 August 2014 14:30

SENESTE TV