Dorte Lytje har udgivet bog til børn om skilsmisse.

Dorte Lytje har udgivet bog til børn om skilsmisse.

Børnebog til de små:

Når mor og far skal skilles

Aarhusianske Dorte Lytje har netop udgivet bog om skilsmisse

Af
Camilla Olesen

Når man er mellem nul og fem år, så kan det være rigtig svært at sætte ord på, hvordan man har det, når mor og far ikke længere skal være sammen.
Det hjælper aarhusianske Dorte Lytje nu med i en e-bog og app, der handler om figuren Lille Gub, der både kan være trist, ked af det, vred og glad.
Ved hjælp af Lille Gub kan børnene lære at beskrive de følelser, de har.
Dorte Lytje blev skilt i 2008 og havde selv problemet med sine børn, der dengang var to og tre år.
“Jeg manglede et redskab til at kommunikere med dem og et redskab, som gjorde det let for dem at kommunikere med mig og deres far omkring de følelser, de var for små til at udtrykke,” siger hun i en pressemeddelelse.
Familieforsker og professor i psykologi, Per Schultz-Jørgensen er begejstret:
“Bogen kan være et rigtig godt grundlag for forældres formidling til det lille barn - at kærligheden er der midt i det opbrud, der finder sted rundt om barnet i skilsmissefamilien - og som det kan være svært at begribe, når alt ser forandret ud.”
Bogen findes som e-bog, app og malebog og kan købes på www.lillegub.dk.

null

Publiceret 28 June 2014 07:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.