På Læssøesgade Skole er de forberedt på den nye skoilereform.

På Læssøesgade Skole er de forberedt på den nye skoilereform.

Læssøesgades Skole er klar til den nye skolereform

Midtby-skolen har haft fokus på længere skoledage, motion, lektiecafé og organisation

Af
Line Hitz

Hos læssøesgades Skole frygter de ikke den nye skolereform, som træder i kraft, når elever og lærere vender tilbage efter sommerferien.
Skolen har arbejdet med den nye skolereform siden efteråret, og de har været omkrig alt fra længere skoledage og lektiecafé til tysk, engelsk og motion.
“Vi har været delt op i otte arbejdsgrupper, hvor både lærer, pædagoger og ledelse har arbejdet med, hvordan en skoledag med den nye skolereform skal se ud,” siger Niels Bo Nielsen, skoleleder Læssøesgades Skole.

Lær gennem kroppen

Noget af det, som de på Læssøesgades Skole ser meget frem til med den nye skolereform, er faget håndværk og design, der erstatter sløjd og håndarbejde.
“Vi arbejder i forvejen meget med, at man skal lege gennem kroppen og innovations læring, da det fungerer rigtig godt for mange elever,” siger skolelederen.
Rent praktisk betyder den nye skolereform også, at der skal være plads til flere computere på skolen.
“Alle lærere får efter sommerferien en computer. Det betyder, at de skal have et sted, hvor de kan opbevare den og lade den op,” siger Niels Bo Nielsen.
Han erkender dog, at den meget forberedelse ikke kan sikre, at de på Læssøesgades Skole er 100 procent klar til at den nye skolereform træder i kraft.
“Vi ved jo ikke, hvordan det kommer til at være. Derfor må vi også tage det hen af vejen, og vi vil løbende holde øje med børnenes indlæring og arbejdsmiljøet,”afslutter skolelederen.
Lokalavisen Aarhus har uden held forsøgt at få en kommentar fra alle folkeskoler i Aarhus midtby.

Publiceret 21 June 2014 12:00

SENESTE TV