Jeanne Funch Asmussen, fritidsleder i Akva2000 i Viby, har været med til at indgå unikt samarbejde i området.

Jeanne Funch Asmussen, fritidsleder i Akva2000 i Viby, har været med til at indgå unikt samarbejde i området.

Akva 2000 rykker ind i klasselokalet

Unikt samarbejde omkring skolereformen i Aarhus Syd

Af
Camilla Olesen

Fritidsklubben Akva2000 i Viby har som de eneste i Aarhus Kommune fået etableret et unikt samarbejde med de to tilhørende skoler, Viby Skole og Vestergårdsskolen omkring den kommende skolereform, fortæller fritidsleder i Akva2000 Jeanne Funch Asmussen.
“Vi skal være der i nogle af de understøttende undervisningstimer. Det betyder, at vi skal støtte klassen bedst muligt, så den lærer bedre. Hvis der for eksempel er sociale problemer, så kan vi bidrage med vores socialpædagogiske viden, så vi kan være med til at højne den sociale trivsel,” siger Jeanne Funch Asmussen og fortsætter:
“Aftalen er unik, og vi tror, at vi kan være med til at gøre en forskel for eleverne.”
Samarbejdet mellem klubben og de to skoler udspringer af et større fokus for fælles snitflader i Ung i Aarhus Skanderborgvej omkring den kommende skolereform.
Der er blandt andet lavet valgfag.nu, hvor der bliver udbudt 80 forskellige valgfag, og en del af undervisningen kommer til at foregå i klubberne.
“Eleverne kommer til at få en oplevelse af en anden læring. Vi vil gerne vise dem forskellighed med de nye valgfag. Der bliver fremover generelt en tættere dialog i hverdagen, og på den måde bliver vores samarbejde udvidet,” siger Jeanne Funch Asmussen og fortsætter:
“Ung i Aarhus kommer til at skabe en rød tråd ind i skolerne, og vi kommer til at beskæftige os med det hele barn, hvor klubberne har den socialpædagogiske tilgang til børnene.”

Begejstret på rådhuset

Børn og Unge rådmand i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V) er yderst begejstret for det samarbejde, der er kommet op at stå i den sydlige del af Aarhus. “Det er jo hele intentionen med skolereformen. Det er et unikt samarbejde, der er opstået i sydbyen, og det er helt sikkert noget, andre i Aarhus kan blive inspireret af,” siger Simsek og fortsætter:
“Selv om det er en god idé, så vil jeg ikke trække det ned over hovedet på de andre områder i Aarhus. Det er de enkelte skole, der skal træffe beslutninger om, hvad de vil, men jeg vil gerne hjælpe til med, at idéen bliver udbredt andre steder.”


Samarbejde

Det er Vestergårdsskolen, Viby Skole, Rosenvangskolen, Bavnehøjskolen og Højvangskolen, der samarbejder
Følgende valgfag udbydes i Akva2000: Masterchef, pigeliv, løbehold, bands, basket med twist, leg/læring i vand

Publiceret 20 June 2014 12:00

SENESTE TV