Sebastian Boel Nielsen får blomster af Uddannelseschef Birte Ravn Østergaard. Foto: Anders Damgaard Kristensen

Sebastian Boel Nielsen får blomster af Uddannelseschef Birte Ravn Østergaard. Foto: Anders Damgaard Kristensen

Sebastian er årets første handelsstudent

Årets første handelsstudent fra Handelsgymnasiet ved Århus Købmandsskole sprang ud i dag.

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

En glad Sebastian Boel Nielsen blev årets første student fra Handelsgymnasiet ved Århus Købmandsskole. Det skete i dag tirsdag 17. juni.
Der var stille og varmt på gangen på Handelsgymnasiet Vejlby Centervej, hvor hans forældre og søster ventede uden for eksamenslokalet. Den 19-årige gymnasieelev var til eksamen i samtidshistorie og havde trukket emnet Truman-doktrinen – den ikoniske tale, som præsident Harry S. Truman i 1947 holdt til USA's Kongres.
Præcis klokken 9.24 kom Sebastian Boel Nielsen ud fra rummet med den grønne dug. Med et syvtal på eksamensbeviset og et lettet smil. Faren Thomas Boel satte huen på sin søns hoved.
"Det er lidt svært at forstå, at jeg nu er student, men det er en fantastisk følelse. Nu er der ikke noget, som hedder lektier eller at stå tidligt op om morgenen den næste lange tid," sagde Sebastian Boel Nielsen, da han kort efter skålede i champagne. Det bliver den første skål af mange, for nu venter sommerdage med studenterkørsel og fest med klassekammeraterne.
Der er i alt 510 studenter dimitterer i år fra Handelsgymnasiet ved Århus Købmandsskole.
”Vi dimitterer i år det næsthøjeste antal studenter nogensinde. Det er vi meget glade for,” sagde rektor Knud Vestergaard Nielsen, før han sendte årets første student ud til skolens flagstang, hvor Sebastian Boel Nielsen traditionen tro fik æren af at hejse Dannebrog.

null

Publiceret 17 June 2014 13:30

SENESTE TV