John Fogde er talsmand for Northside Festival og altid i slips eller butterfly.

John Fogde er talsmand for Northside Festival og altid i slips eller butterfly.

Northsides velklædte mand i marken

Klædt i jakkesæt skiller John Fogde sig ud. Men hvem er han egentlig - Northsides velklædte talsmand?

Af
Louise Nyvang Burmeister

Hvorfor har du altid jakkesæt på?
"Jeg blev træt af, at musikfolk altid gik i hættetrøjer og bukser med hængerøv. Jeg er også blevet ældre og kan godt lide det look og det statement, der følger med. Det kan dog blive for varmt. Men som festivalens talsmand er jeg i tv og stiller op til billeder. Og jeg er bevidst om at sende et professionelt signal."
Booker du musiknavne?
"Jeg er Brians (Brian Nielsen, arrangør af Northside, red.) sparringspartner i forhold til musikken. Men jeg har i år selv booket to navne: Baby in Vain og Donkey Roadshow. Sidstnævnte laver en helt unik åbingskoncert fredag med hemmelige gæster."
Hvilke navne vil du gerne se på Northside fremover?
"Muse, Radiohead, Beck og Death Cab for Cutie, Ryan Adams. Og hundredvis andre."
Hvor stammer din musikinteresse fra?
"Jeg har altid gået sindssygt meget op i musik. Lige siden jeg var ti år gammel og hørte rock på lokalradioen. Det var navne som Bruce Springsteen, Peter Gabriel og Michael Jackson."
Spiller du selv musik?
"Ja, jeg spiller klaver og guitar. Og har sunget i forskellige bands. Men jeg var aldrig særlig god og lagde det på hylden, da jeg begyndte på universitetet."
Hvad er god musik?
"Det flytter sig meget. Da jeg var yngre, skulle det helst være noget nyt. I dag handler det mere om sangskrivningen. Jeg er også begyndt at sætte pris på country musik."
Hvad lytter du til for tiden?
"Jason Isbell, Lorde og Chvrches. Så både amerikansk rock/country, newzealandsk sangerinde og skotsk elektronisk musik."
Hvor mange koncerter hører du på et år?
"Det tør jeg slet ikke tænke på. Jeg tager til ca. 15 festivaler om året, hvor jeg hører måske 15-20 koncerter hvert sted. Plus det løse. Men jeg er ikke til koncert hver uge. Det kommer i klumper."
Har du dit drømmejob?
"Det er svært at forestille sig et bedre job. Jeg er supernørdet med musikken og elsker at formidle musikken. Det er fantastisk, at være med til at få store navne som Nick Cave og Arcade Fire til Ådalen og dele den musikglæde. Og så består programmet stort set udelukkende af min yndlingsmusik."
Hvad laver du, når du ikke hører musik?
"Jeg læser meget. Jeg er fan af moderne amerikansk litteratur, og så er jeg faldet for mange af de nyere, amerikanske tv-serier, som Mad Men og Game of Thrones."
Hvad glæder du dig mest til at høre i år?
"Arcade Fire spiller ikke bare god musik, de laver også et show, der vælter folk bagover. Jeg er også stolt over, at vi har fået Pixies med. Det band har betydet så meget for musikken generelt. Også fedt med Lars HUG midt i det moderne. Han har med ”Kysser Himlen Farvel” lavet den bedste dansksprogede plade nogensinde."
Er der noget på programmet i år, du ikke har hørt før?
"Øh (lang pause), nej, jeg har vist set det hele. Nej, der er jo Robyn og norske Röyksopp. De har indtil videre kun spillet én lukket koncert i USA. De når vist at spille en gang mere inden Northside, ellers er det meget tæt på europapremiere. Det er helt spritnyt og bliver en kæmpeoverraskelse."


Svenske Robin og norske Röyksopp spiller lørdag på Northside Festival.

Svenske Robin og norske Röyksopp spiller lørdag på Northside Festival.

Blå Bog: John Fogde

Født: 1974
Moderen er fra Nordirland.
Opvokset i Lystrup og i Søften.
Sproglig student fra Hadsten Amtsgymnasium.
Uddannet cand.mag. i informations- og medievidenskab.
Arbejdet for Gaffa 2005-11.
Blev ansat hos Northside Festival i august 2011.

Publiceret 10 June 2014 13:00