Den nye skole bliver på 14.825 m2 samt en kælder på 1500 m2.

Den nye skole bliver på 14.825 m2 samt en kælder på 1500 m2.

Ny skole har fokus på IT og motorik

Frederiksbjergbyggeriet har bevægelse og teknologi i centrum

Af
Line Hitz

Når en ny skole åbner for elever og lærer i august 2016, er der lagt op til bevægelse mellem timerne samt matematikopgaver og danskstil på Ipads.
Frederiksbjergbyggeriet vil udfordre elevernes motorik og invitere til bevægelse, leg og læring i hverdagen.
“Bevægelse er bygningens DNA. Det betyder, at bygningen skal støtte motion i dagligdagen. Vi får derfor flere motoriske stationer, hvor eleverne kan kravle og udfordre sig selv i hverdagen,” siger Henrik Rudfeld, projektleder ved Børn og Unge i Aarhus Kommune.
Han kan endnu ikke løfte sløret for, hvilke motoriske stationer, der er tale om. Til gengæld kan han fortælle, at den nye skole kommer til at rumme dansesal, badmingtonbaner og grønne udendørsarealer, som områdets beboere kan benytte, når skolen er lukket.
Ifølge Rudfeld har den kommende skolereform ikke haft den store betydningen for byggeriet.
“Den har været enkelte lokaleændringer, men de fleste områder, har vi alle tænkt ind på forhånd,” siger han.

Internet på legepladsen

Det er første gang i et årti, at der er bygget en ny skole i Aarhus midtby. Frederiksbjergbyggeriet bliver opført efter de nyest principper om børns indlæring og udvikling, og det skal opfylde målet om lavt energiforbrug, sundt indeklima samt en lav CO2-belastning.
Et andet fokusområde, er, at skolen vil følge med den teknologiske udvikling. Derfor tilbyder de internet ude og inde samt nem adgang til stikkontakter, så eleverne kan oplade deres elektroniske udstyr.
“Alle elever får mulighed for at få egen ladestation til deres computere og Ipads. Dermed er den teknologiske udvikling tænkt ind i projektet,” fortæller Henrik Rudfeld.
Den nye midtbyskole erstatter N.J Fjords Skole, som i dag mangler plads og trænger til en kærlig renovering og brandsikring. Byggeriet skal udover skolen også indeholde Frederiksbjerg Fritidscenter, afdelinger af Frederiksbjerg Dagtilbub og dagtilbudsafdelingerne i Ole Rømers Gade.

Frederiksbjergbyggeriet

Nedbrydningen af Sct. Annagade skole begyndt 1. maj 2014, og slutter i august 2014
Arbejdet med at bygge nyt starter inden nedbrydningen er færdig.
Den nye bygningen forventes at stå færdig i august 2016
Bygningen får blandt andet dansesal og badmingtonbaner

Publiceret 22 May 2014 09:00

SENESTE TV