Kim Munk - frontfigur i Broken Beats kan opleves som solist på Torvet i Den Gamle By i forbindelse med den nye udstilling,

Kim Munk - frontfigur i Broken Beats kan opleves som solist på Torvet i Den Gamle By i forbindelse med den nye udstilling,

Den Gamle By rocker

Ny udstilling ’Aarhus rocks! Byen og musikken 1960-2014’ kan opleves hver dag frem til juni 2015 i Den Gamle By

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen


Den Gamle By åbner i dag, tirsdag, klokken 16 en ny udstilling – en stor tredimensionel fortælling om musikken og det rytmiske musikmiljø i Aarhus gennem 50 år. 
I sammenhæng med udstillingen præsenterer museet en række koncerter med fokus på Aarhus og byens musik. Det sker i weekender fra 16. maj til og med 9. juni.
 

Michael Learns To Rock

I Bededagsferien 16.-18. maj er der en helt unik mulighed for at høre nogle af de første og største navne fra scenen på Torvet i Den Gamle By. 
Fredag er det Michael Learns To Rock, der optræder. Bandet er med over 11 millioner solgte plader blandt Danmarks mest succesfulde bands. Det aarhusianske verdensband blev dannet i 1988 og samme år vandt de talentkonkurrencen 'Vi har scenen - har I musikken' ved Musikhuset.
 

Shaka Loveless, Dicte og Kim Munk er solister

'Inside Aarhus', der består af musikere fra det tidligere Inside the Whale fortolker kendte Aarhussange med solisterne Shaka Loveless, Dicte og Kim Munk. 
Det sker lørdag og søndag.
Shaka Loveless er født i Aarhus, men han er opvokset både på Ibiza og i Østjylland. I 2012 brød han igennem med "Tomgang" og "Ikke mere tid". 
Dicte, komponist og sanger, dannede i 1989 gruppen Her Personal Pain. Bandet vandt den aarhusianske talentkonkurrence 'Vi har scenen – har I musikken'. 
Kim Munk, sanger og sangskriver, er frontfigur i The Broken Beats, som er kendt for at skrive smægtende pop og rocknumre.
Bandet Inside Aarhus er skabt til lejligheden og består af nogle af Aarhus mest rutinerede musikere: Lars Skjærbæk (guitar), Troels Skjærbæk (bas), Rune Kjeldsen (guitar), Palle Hjort (keyboard), Jesper Lind (trommer) tidligere kendt fra bandet Inside The Whale. Arrangementet er lavet i samarbejde med SPOT.
 

Daisy med Lars Muhl genopstår for en dag

Daisy var det første Aarhus-band, der brød lydmuren til København og fik international succes, da debutsinglen fra 1969 blev ugens hit på Radio Luxembourg. 
17. maj kl. 13.00 gendannes Daisy for en enkelt koncert med den originale besætning fra dengang: Poul Erik Veigaard, Lars Muhl, Eigil Madsen, Frank "Okla" Lorenzen og Flemming "Gummi" Walsøe.
 

Masser af 60’er nostalgi med Lee Perkings og Restless

Tressernes musik er også i centrum, når Flemming 'Bamse' Jørgensens gamle band Lee Perkings rocker museet med et sus af 60'ernes musik fra Aarhus.
Bandet er gendannet med den originale besætning fra 1969: Allan Kragelund, Cai Jensen, Mogens Thomsen, Arne Svensson, Erik Kondrup.
The Restless blev dannet i 1960 og var det første aarhusianske orkester med strøm på guitaren. The Restless var desuden med til at etablere byens første popklub, Pop Corner, i Tivoli Friheden i 1962, hvor de blev husorkester.
 

FAKTA

Koncertprogram 16.-17.-18. maj
FREDAG 

kl. 13: Lee Perkings
kl. 15: Michael Learns to Rock

LØRDAG
kl. 13: Daisy 
kl. 15: Inside Aarhus med Shaka Loveless, Dicte og Kim Munk som solister

SØNDAG
kl. 13: The Restless 
kl. 15: Inside Aarhus med Shaka Loveless, Dicte og Kim Munk som solister 
Koncerterne kan opleves på Torvet i Den Gamle By, og de er gratis, når entreen til museet er betalt.

Se også hvem, der spiller de kommende weekends: http://www.dengamleby.dk/aarhusuger/

Publiceret 13 May 2014 16:00

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.