Aarhus Letbanes budget er overskredet med mindst 400 millioner kroner.

Aarhus Letbanes budget er overskredet med mindst 400 millioner kroner.

Venstre i Aarhus:

Letbanen sejler i den grad

Oppositionen i Aarhus Byråd kritiserer, at letbanens budget er overskredet

Af
Af Hans Larsen

“Det her er en ulykke af dimensioner. Nogen må have vist, at projektet sejler i den grad.”
Sådan reagerer Venstres politiske ordfører i Aarhus Byråd, Gert Bjerregaard, efter at det er kommet frem, at Aarhus Letbanes budget er overskredet med mindst 400 millioner kroner. Gert Bjerregaard ønsker, at der placeres et ansvar for fadæsen.
“Nogen må have vist, at det gik så galt, og samtidig er byrådet ført bag lyset. Nu sidder vi og slås med den helt store ulykke i stedet for, at vi måske kunne have tilpasset projektet til økonomien undervejs, hvis vi var blevet holdt orienteret. Der må sidde nogen med meget røde øren,” siger Gert Bjerregaard.
Han mener, at spørgsmålene om, hvem der vidste hvad hvornår står i kø, og derfor har Venstre krævet, at borgmesteren kommer med en redegørelse på næste byrådsmøde 21. maj.
“Vi må have placeret et ansvar for, at byrådet er ført bag lyset og ikke har fået opdateret viden. Det næste skridt bliver så, at Venstre opfordrer til, at et samlet byråd retter en fælles henvendelse til regeringen. Vi skal have dækket hullet i kassen, og det kan vi ikke gøre selv,” siger Gert Bjerregaard.
Liberal Alliances Lars Boje Mathiesen siger, at partiet frygtede, at det her ville ske. At endnu et offentligt projekt i Aarhus Kommune gik langt over prisen.
“Jeg tvivler på, at vi har set den sidste ekstraregning for letbaneprojektet endnu. Hvis vi ser på Marselisborgtunnelen, er den omtrent blevet gradvist dyrere for hvert år, der er gået,” siger Lars Boje Mathiesen.
Han kritiserer borgmester Jacob Bundsgaard (S) for ikke at have forhandlet en bedre aftale hjem med staten.
“Vi har en socialdemokratisk borgmester og en socialdemokratisk regering. Så det må være op til borgmesteren at gøre sin indflydelse gældende,” siger Lars Boje Mathiensen.
Borgmester Jacob Bundsgaard har ikke ønsket at kommentere de økonomiske problemer for Aarhus Letbane.

null

Publiceret 09 May 2014 15:30

SENESTE TV