Joan fra Aarhus bager kager på tv

Aarhusianer er med i Kagekampen på Kanal 5

Af
Line Hitz

Der mangler hverken glasur, marcipan eller farver, når 33-årige Joan Andersen fra Aarhus er med i Kagekampen på Kanal 5. Hun er en ud af fem nye deltagere i første afsnit, som kæmper om at blive Danmarks bedste amatørbager.
Joan Andersen er egentlig uddannet i dramaturgi fra Aarhus Universitet, men hun har altid haft en stor kærlighed til kager.
“Jeg elsker kager. Jeg har bagt siden jeg var lille, og jeg elsker at finde nye opskrifter på internettet og i kogebøger,” siger kage-elskeren.
Hendes reoler bugner da også af kogebøger med kager i alverdens størrelser og former, og hun går meget op i at bage noget forskelligt hele tiden.
“Sværhedsgraden skal stige, og derfor bager jeg hele tiden noget nyt,” fortæller aarhusianeren.

Tidspres på tv

I første afsnit af Kagekampen skulle deltagerne bage en kage under temaet “Årtier”. Her bagte Joan Andersen en kage med Osvald fra computerspillet, som var populært i 1980'erne.
Og selvom det ser let ud på tv, mener aarhusianeren, at det er meget anderledes at bage i et tv-køkken.
“Jeg kender slet ikke køkkenet, og jeg ved ikke altid, hvor tingene er. Samtidig er det rigtig svært at bage en kage på halvanden time og samtidig få den kold, så jeg også kan pynte den pænt,” siger hun

Kagetips med te

Joan Andersen mener ikke, at der er noget, som hun er specielt god til at bage. Alligevel har hun hørt fra venner og familie, at hendes makroner er noget helt specielt.
“Jeg kværner grøn te eller mint te i en kaffekværn, også blander jeg det i dejen. Makronerne smager så lidt af te, og det er populært hos mange af mine venner,” siger Joan Andersen.
En andet projekt er, at hun laver sin egen sukker med chili og blomster.
“Hvis du kværner sukker med chili eller tallerkensmækkere, så får du en helt speciel sukker, som du kan blande i dejen eller drysse over kagen, når den er færdig.”
Thomas Mygind er vært, mens Allan Andersen og Marianne Valentine er dommere på Kagekampen.
Programmet sendes mandag til torsdag på Kanal 5.“Jeg kender slet ikke køkkenet, og jeg ved ikke altid, hvor tingene er”
Joan Andersen, deltager i Kagekampen

Publiceret 27 April 2014 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV