Mette Meineche og Mikkel Ploug ser frem til at lede ’Børnenes Akademi’ efter sommerferien. Foto: Kim Skovrup Andersen

Mette Meineche og Mikkel Ploug ser frem til at lede ’Børnenes Akademi’ efter sommerferien. Foto: Kim Skovrup Andersen

Friskole i Hjortshøj ansætter leder-duo

Ægtepar skal stå i spidsen for ’Børnenes Akademi’ i Hjortshøj

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Styregruppen for den kommende friskole i Hjortshøj, 'Børnenes Akademi', har rundet endnu en milepæl og kommet et vigtigt skridt nærmere drømmen om at grundlægge sin egen skole.
Nu har gruppen nemlig fundet skolelederen, som skal stå i spidsen for friskolen, når den åbner til august.
Eller rettere: Skolelederne. For det er Mette Meineche og Mikkel Ploug, der deles om stillingen.
“Vi har valgt at få stillingen besat af to personer. Det er et par, som er yderst kompetente og søde,” fortæller Regitze Rising fra friskolens bestyrelse.
Og den nye leder-duo kender hinanden særdeles godt, for de er gift med hinanden og har to børn sammen - en dreng på ti og en pige på 6 år.
Begge har arbejdet som lærere på folkeskoler og friskoler i en del år og har også arbejdet som konsulenter med skolerelaterede opgaver. 43-årige Mikkel Ploug har en kandidatgrad i pædagogisk sociologi, mens 41-årige Mette Meineche er i gang med en Master i læreprocesser, så parret er godt klædt på til jobbet som skoleledere.
“Vi fortsætter med at arbejde med konsulentopgaver i andre skoler, og det er derfor, at vi deler jobbet imellem os. På den måde får vi hele tiden inputs og værktøjer udefra. Skoleleder-jobbet i Hjortshøj er et meget spændende job og kommer til at spænde meget bredt både administrativt og pædagogisk. Vi har to forskellige profiler, hvor Mette er meget stærk på det pædagogiske plan, mens jeg er en god administrativ leder,” siger Mikkel Ploug.
De forventer, at der i første omgang skal ansættes to-tre voksne inden august til elever fra 0-6 klasse.

40 børn til sommer

“Vi vil rigtig gerne starte skole med 40 børn til sommer, og kommer der flere, så er det fantastisk. Hjortshøj er et børnerigt område, og skolen påregnes, når den er fuldt udbygget, at have 250 børn,” fastslår Mikkel Ploug.
“Vi synes godt om, at det er et lokalsamfund, der vil danne en ny skole. Det er ikke fordi, der lukker en skole i lokalområdet, men fordi de gerne vil skabe noget nyt. Vi er meget begejstrede omkring hele projektet i Hjortshøj og kan næsten ikke vente med at komme i gang. Nu har vi begge rundet de fyrre og er klar til nye udfordringer. Det er et stort stykke arbejde, der venter os, og det er super spændende,” fastslår Mette Meineche.
Der arbejdes stadig på højtryk for at få en afklaring på hvilken adresse, skolen skal åbne op på. Friskolens styregruppe arbejder efter to planer. Enten at bygge skolen på en grund på Østergårdstoften eller finde et andet sted.
“Der er nogle udfordringer med lokalplanen, der gør, at friskolen nok ikke kan åbne på Østergårdstoften med det samme, så det kan ende med, vi skal leje noget jord, og vi er på udkig efter nogle egnede områder i Hjortshøj, så hvis der nogen, der har en hektar i deres baghave, hører vi meget gerne fra dem,” siger Mikkel Ploug om friskolens kommende lokation.
Interesserede kan møde de kommende skoleledere til et informationsmøde 23. april klokken 19 på Hjortshøj Lokalcenter.

Publiceret 24 April 2014 07:00

SENESTE TV