Få hjælp til at vælge det rigtige studie

EduKarma hjælper dig med at vælge uddannelse

Af
Line Hitz

Hvad gør du, hvis du ikke ved, hvilken uddannelse du skal vælge? Hvert år afbryder mellem hver fjerde og tredje studerende på de videregående uddannelser deres studie. Nogle dropper ud, mens andre skifter studie midt i det hele.
Virksomheden EduKarma har sat sig for at hjælpe studerende med at vælge den rigtige uddannelse første gang. Bag virksomheden står tre unge iværksættere, som selv har oplevet at vælge forkert.
“Jeg droppede selv ud af HA Almen i 2006, de det ikke var det rette studie for mig. I stedet startede jeg på HA Psyk, hvor jeg blev færdig i 2010,” siger Peter Jørgensen på 28 år, som er en af de tre partnere bag virksomheden.
Han oplevede selv, at han manglede en anden studerende at tale med, da han droppede ud.
“Det er en rigtig dårlig følelse at droppe ud, og vi vil gerne hjælpe unge mennesker med at undgå det nederlag.”

Tal med en læge i Spanien

På hjemmesiden Edukarma. com kan nuværende og tidligere studerende komme i kontakt med hinanden. Her kan eleverne på ungdomsuddannelserne få overblik over de mange uddannelser og komme i kontakt med nuværende studerende.
“På den måde bliver der et stærkt bånd mellem de nuværende studerende, og dem som måske skal ind på uddannelsen,” siger Peter Jørgensen.
Han mener ikke, at det handler om, at uddannelsesstederne ikke gør det godt nok.
Tværtimod kan EduKarma og uddannelsesinstitutionerne supplerer hinanden.
“Studievejlederne på uddannelser gør en god indsats, men vi vil skabe en mere direkte dialog mellem de studerende,” siger iværksætteren og fortsætter:
“Det betyder for eksempel, at du kan komme i kontakt med en læge, der har været i praktik i Spanien, eller en studerende, som læser antropologi.”
Hos EduKarma håber de også, at få de færdiguddannede studerende med, så de kan forberede de nuværende studerende på arbejdsmarkedet.
De tre iværksættere er i øjeblikket rundt på gymnasier og vidergående uddannelser i hele landet, hvor både lærer og studerende tager godt imod dem.
Edukarma besøger Aarhus Katedralskole 23. april.
Publiceret 11 April 2014 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV