Fra venstre: Emma Rydbjerg, Anton Harbo, Martine Kolb Bay og Casper Christensen går i 7.B på Bavnehøj Skole i Hasselager og har i sidste uge haft sex på skoleskemaet. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Fra venstre: Emma Rydbjerg, Anton Harbo, Martine Kolb Bay og Casper Christensen går i 7.B på Bavnehøj Skole i Hasselager og har i sidste uge haft sex på skoleskemaet. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Sex:

Det er helt ok at sige fra

I sidste uge var der sex på skoleskemaet for eleverne i 7.B på Bavnehøj Skole i Hasselager

Af
Camilla Olesen

Bryster, kropsbehåring, tissemand, tissekoner, onani, beskyttelse, menstruation og grænser.
I 7.B på Bavnehøj Skole i Hasselager var der i sidste uge sex på skoleskemaet i anledningen af Uge 6, som Sex og Samfund står bag.
Temaet i år har været grænser, og fire af 7.B's lærere har talt med eleverne omkring forskellige dilemmaer, kropsudvikling og sex i løbet af ugen.
Selv om eleverne havde kendskab til flere af emnerne i forvejen, så er de glade for, at der er blevet sat ord på i løbet af ugen.
Især var de begejstrede for, at noget af undervisningen var delt op med piger og drenge hver for sig.
Klasselærer Thomas Skipper tog sig af drengene, mens biologilærer Signe Thiel havde pigerne.
“Det var ikke så pinligt at tale og heller ikke så akavet, da vi var os piger alene,” lyder det fra de to 7.klasses-elever, Emma Rydbjerg og Martine Kolb Bay.
Den udmelding er de to drenge, Anton Harbo og Casper Christensen enig i:
“Det har været nemmere at snakke, når vi har været delt op. Det har ikke været så akavet at tale om noget, der kun gælder os,” siger Casper, og Anton supplerer:
“For eksempel blev der spurgt, hvor stor en gennemsnits-tissemand er. Der var det fedt nok ikke at sidde med pigerne.”

Mærk efter grænserne

Især har eleverne lært, at det er ok at sige fra og sætte sine egne grænser, og at de er forskellige fra person til person.
“Man skal ikke være pinligt berørt. Det er ok at sige nej,” siger Emma.
Biologilæreren Signe Thiel har haft fokus på den biologiske udvikling, når man går fra barn til voksen.
“I den her alder tænker børnene rigtig meget, om de er normale. Jeg synes, seksualundervisningen er vigtig, for de skal ikke tro, at de er unormale,” siger Signe Thiel og fortsætter:
“Det er vigtigt, at de unge kan sige fra. Det er et følsomt område, og det handler om at lære sine egne grænser at kende. Der er måske ikke så mange i 7. klasse, der har sex, men det er bedre at tage det nu, så de ved, hvad det handler om.”


null

Publiceret 11 February 2014 16:00

SENESTE TV