Theresa Blegvad fra Venstre vil kæmpe for at få en kopi af Boxen til Aarhus. Hun forbereder et forslag, som skal med på byrådsmødet 19. februar, og finanserne mener hun også, hun kan finde. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Theresa Blegvad fra Venstre vil kæmpe for at få en kopi af Boxen til Aarhus. Hun forbereder et forslag, som skal med på byrådsmødet 19. februar, og finanserne mener hun også, hun kan finde. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

“Vi skal have en kopi af Boxen nu”

Står det til Venstres Theresa Blegvad har Aarhus en kopi af Boxen i 2016. Ikke en god idé siger investeringsmand

Af
Camilla Olesen

Aarhus skal have en kopi af Boxen i Herning, og den skal stå klar i 2016.
Så klar er udmeldingen fra Venstres byrådspolitiker, Theresa Blegvad, der sidder i kulturudvalget.
“Vi skal have en multihal, der kan det hele. Og i Venstre har vi viljen til at finde de penge, den kommer til at koste,” siger hun.
Hendes ønske er, at den kommer til at ligge ved Eskelund, men der er også tale om Godsbanen.
“Eskelund ligger godt for trafikken. Det ville være optimalt, at man har en udendørs festivalplads ved siden af Boxen,” siger Theresa Blegvad.

Skrid til handling nu

Hun mener, at der skal ske noget nu, og derfor har hun også lavet et forslag, der kommer for byrådet 19. februar.
“Vi skal ikke bare snakke om det her, der skal ske handling nu. I Aarhus er vi lidt sløve til at sætte handling bag visionerne. Hvis vi tager en beslutning nu, så er jeg sikker på, at den er realiseret i 2016,” siger Blegvad.
Hun siger, at finansieringen skal komme fra Aarhus Kommune, samt fonde og private investorer, og at Venstre har budgetteret med, at hallen kommer til at koste 27 millioner kroner. Hun mener ikke, at det er urealistisk at skaffe de midler.

En kopi er fin

Ifølge Theresa Blegvad, er det mest optimale at lave en kopi af Boxen i Herning.
“Der er ingen grund til, at vi opfinder noget nyt, når der er en model, vi kan kopiere,” siger Blegvad, der mener, at vi med en kopi af Boxen vil have større mulighed for at tiltrække internationale folk til byen.

“Find på noget helt nyt”

Spørger man Claus Hommelhoff, bestyrelsesformand i Bakken Bears og SK Aarhus samt stifter af Formuepleje, mener han ikke, at vi skal have en kopi i Aarhus.
“Vi skal have noget helt andet, og så skal vi samarbejde med Herning. Vi skal lave en hal til håndbold og basketball, hvor der er plads til 2.000-3.000 mennesker, som kan bruges til forskellige ting. Vi skal ikke lave en kopi,” mener Claus Hommelhoff, der tidligere har trådt til, da det aarhusianske sportsliv havde brug for det.
Han har ikke en løsning på, hvad det nye skal være, men fakta er, at det ikke skal være en kopi af noget, der eksisterer i forvejen.
“Vi skal nytænke, og det er også mottoet på kulturhovedstadsprojektet 2017 - Rethink,” siger Claus Hommelhoff.

Det kan løbe rundt

Venstres Theresa Blegvad er ikke i tvivl om, at en multihal i Aarhus kan løbe rundt.
“Det er meningen, at den skal være rentabel. Musikhuset er et godt eksempel - her er underskud blevet vendt til overskud,” siger Theresa Blegvad.

null

Publiceret 05 February 2014 12:00

SENESTE TV