“Det er da mærkeligt, at jeg fremover kan kigge ud af vinduet om morgenen og sige: ’Jeg gider ikke stå tidligt op’,” siger Egon Jensen.

“Det er da mærkeligt, at jeg fremover kan kigge ud af vinduet om morgenen og sige: ’Jeg gider ikke stå tidligt op’,” siger Egon Jensen.

“Mister Åbyhøj” takker af efter 41 år

Kvickly i Åbyhøj er blevet en erfaren medarbejder fattigere. Efter 41 år som ansat i butikken er 62-årige Egon Jensen nemlig gået på efterløn

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Hej mester,” siger Egon Jensen og hilser på en kunde i Kvickly i Åbyhøj.
Den slags kunder er der mange af for Egon Jensen. Altså dem, hvor forholdet er blevet lige lidt tættere end bare et høfligt, lille nik.
Han har da også haft 41 år til at opbygge et godt forhold til dem, og det er lykkedes meget godt, hvis han selv skal sige det.
“Nu kalder de mig Mister Åbyhøj,” smiler han og fortsætter:
“Det er bestemt blevet mere personligt med mange kunder - de er lidt som en udvidet familie, sådan i gåseøjne.”
Er du så klar på en sludder, når de kommer?
“Altid!” Siger Egon Jensen kort.
Men nu er det slut med den daglige kontakt til kunder og kollegaer. Når avisen udkommer, er Egon Jensen gået på efterløn efter 41 år i Kvickly i Åbyhøj og 45 år i Kvickly alt i alt.
“Selvfølgelig er det lidt vemodigt at sige farvel, men jeg har haft et års tid til at vænne mig til tanken. Det er da mærkeligt, at jeg fremover kan kigge ud af vinduet om morgenen og sige: 'Jeg gider ikke stå tidligt op i dag' - men det er altså også lidt dejligt,” fortæller Egon jensen og fortsætter:
“Og jeg er ikke så nervøs for ikke at få tiden til at gå. Jeg skal ud at spille golf, passe min familie, og så skal jeg rejse lidt mere.”

Altid klar på en sludder

Egentlig startede han sin karrierer i Kvickly i Grenå i 1968 - eller det vil sige HB Comus, som det hed dengang.
Få år efter fik han dog at vide, at han skulle starte i Kvickly i Åbyhøj i stedet, og her er han altså blevet hængende:
“Jeg har altid haft det godt i Åbyhøj både med personalet og kunderne. Faktisk har jeg stort set aldrig haft dage, hvor jeg har været træt af at skulle afsted,” fortæller han.
Har du aldrig haft lyst til at få din egen butik?
“Nej, det er jeg for meget tryghedsmenneske til.”

Ikke et karriere-menneske

“Mister Åbyhøj”, som faktisk slet ikke bor i Åbyhøj men i Skovby, startede ud som grønt-mand i Kvickly og røg sidenhen i afdelingen for kolonialvarer.
I cirka 1986 - ingen kan huske præcis hvornår - opfordrede personalet så varehuschefen til at vælge Egon Jensen som souschef.
“Det var en stor udfordring og en stor glæde, at de mente, at det skulle være mig,” siger Egon Jensen, som fik jobbet og forblev souschef frem til for et par år siden.
“Jeg var ellers slet ikke karriere -menneske,” smiler han.
Senest har han været salgsleder på området for rea-varer, hvor han køber billigt ind og sælger billigt videre.

Champignon var eksotisk

Over 41 år sker der naturligvis en udvikling i et varehus som Kvickly - eksempelvis er butikken i Åbyhøj blevet ombygget, og der er ikke længere kasseapparater med håndsving, forklarer Egon Jensen.
“Vi solgte kun en tredjedel dengang, og der var ikke noget, som hed lagerstyring. Det var bare med at få nogle varer hjem, og så få dem solgt,” siger han.
Varerne på hylderne var da også lidt anderledes dengang.
Dragefrugt, passionsfrugt, granatæbler og andre varer fra fjerne himmelstrøg måtte man kigge langt efter:
“Det mest eksotiske var vist en champignon - det var lidt en luksus-vare,” erindrer Egon Jensen, som blev fejret og takket for de 45 år i fredags.

null

Publiceret 05 February 2014 07:00

SENESTE TV