Mads Vad nyder at undervise på sin danseskole i Åbyhøj, og det har været vigtigt for ham ikke at sylte skolen under Vild med dans.

Mads Vad nyder at undervise på sin danseskole i Åbyhøj, og det har været vigtigt for ham ikke at sylte skolen under Vild med dans.

“Det bliver godt bare at være Mads igen”

Højbjerg-danseren Mads Vad vandt ’Vild med dans’. Nu glæder han sig til at passe danseskolen i Åbyhøj og til at komme tilbage til hverdagen

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Efter tre måneders vild træning vandt han Vild med dans. Da Lokalavisen Aarhus fanger Mads Vad på en telefonforbindelse, er han stadig ikke faldet helt ned endnu.
“Jeg er sindssygt glad og stolt over at have vundet to gange. Jeg tror ikke, at jeg har forstået det endnu, for jeg har endnu ikke haft tid til at holde fri. Det bliver nok først i weekenden, at jeg forstår, hvor vildt det egentligt er,” siger Mads Vad på vej til optagelserne af et Vild med dans-juleshow.
Mads Vad, som bor i Højbjerg og har danseskolen VM Dans i Åbyhøj, deltog i år for ottende gang i det store danseshow på TV2, hvor han altså endte øverst på skamlen med bordtennisspilleren Mie Skov.

Brug for at være sig selv

Igen i år har han pendlet mellem hovedstaden og Aarhus flere gange om ugen. For undervisningen på danseskolen skulle passes imens.
“Det har været sindssygt vigtigt for mig at passe danseskolen - selvfølgelig fordi danserne skal have deres træner, men også vigtigt for mig selv. På danseskolen er jeg sammen med alle mine børn og alle dem, jeg kender. De her små børn glemmer efter tre minutter, at jeg er Mads fra Vild med dans - så er jeg bare Mads. Det er meget sjovt med al opmærksomheden, men jeg har også virkelig meget brug for bare at være mig,” siger Mads Vad, som under Vild med dans har trænet 12 timer om dagen og seks timer de to gange om ugen, han har været i Aarhus.

Hårdt på den gode måde

Den megen træning har efterhånden sat sine spor på danseren. Derfor ved han også, hvad den næste tid skal bruges på:
“Jeg glæder mig til bare at være Mads igen og ikke Mads fra Vild med dans - og så skal min krop have ro! Mine ben fungerer ikke helt lige nu. De er vildt overbelastet, og mine muskler er forstrukket,” fortæller Mads Vad.
Hvorfor blive du ved at udsætte dig selv for det år efter år?
“Vild med dans er et fantastisk program, og det er så sjovt at lave. Dans gør noget unikt ved mennesker - det giver motion, energi og glæde. Det får jeg lov at vise på en stor skala gennem Vild med dans. Og så kan jeg slet ikke undvære hele holdet bag programmet,” siger Mads Vad.
“Og selvfølgelig er det hårdt, men det er hårdt på den gode måde. Jeg kan godt lide, at jeg om morgenen, når jeg står op, ikke helt ved, om mine ben kan holde mig - det savner jeg lidt allerede,” smågriner han.

Danseskole kræver arbejde

Ved at være med i Vild med dans får Mads Vad en eksponering langt ud over det sædvanlige, og det giver selvfølgelig både ham og hans danseskole opmærksomhed, men det kræver hårdt arbejde at drive en danseskole som VM Dans.
“Men Vild med dans gør det altså ikke alene. Hvis man tror, at man kan opbygge en danseskole kun på opmærksomhed, så kan man godt tro om igen. Efter 10 minutter er det ikke nok, at du er Mads fra Vild med dans. Folk skal lære noget og føle sig velkomne - det skal være den bedste time på hele deres uge”, siger danseren.

null

Publiceret 11 December 2013 09:00

SENESTE TV