Sanne Nissen er en del af SOS Cykelsti og er med til at kæmpe for, at der kommer en cykelsti mellem Solbjerg og Malling. Det er meningen, at den skal kobles til den tunnel, der i forvejen går under Oddervej, så man kan komme til Malling fra Solbjerg uden at skulle krydse den.

Sanne Nissen er en del af SOS Cykelsti og er med til at kæmpe for, at der kommer en cykelsti mellem Solbjerg og Malling. Det er meningen, at den skal kobles til den tunnel, der i forvejen går under Oddervej, så man kan komme til Malling fra Solbjerg uden at skulle krydse den.

SOS Cykelsti:

“Vi bliver ved, til vi får den”

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) har fået 1111 underskrifter fra SOS Cykelsti

Af
Camilla Olesen

En flok borgere i sydbyen kæmper intenst for at få en cykelsti mellem Solbjerg og Malling langs Østergårdsvej.
Lokalavisen skrev om projektet, da arbejdet var i sin spæde start for et år siden, og nu er borgerne gået i gang med at sælge folkeaktier.
Det betyder, at man for 100, 500, 1.000, 5.000 eller 10.000 kroner kan købe en aktie og på den måde være med til at støtte projektet.
Mandag 17. juni var folkene bag SOS Cykelsti på rådhuset og aflevere 1111 underskrifter til politikerne i håb om, at de kan se, at det er et problem, at borgerne ikke kan færdes sikkert på vejene.
“Vi ved godt, at der ikke er penge i kommunekassen, og derfor gør vi selv noget for at få en cykelsti,” fortæller Sanne Nissen, der er med i SOS Cykelsti, som står for Smuk Og Sikker cykelsti.

Fortsætter kampen

Indtil videre har de fået nogle tusind kroner til projektet, men der er lang vej igen, for det koster fem millioner at få lavet en cykelsti med stenmelsbelægning, som er billigere end asfalt, der ville koste mere end det dobbelte.
Det er SOS Cykelstis ambition gennem folkeaktierne og fonde at finde halvdelen af beløbet selv, og så håbe, at Aarhus Kommune vil hjælpe med resten. Egentlig er det kommunens opgave at lave cykelstier til borgerne, men der er ikke penge nok til at lave dem.
“Vi kan ikke vente på kommunen, så sker der ikke noget, og vi bliver ved med at kæmpe, indtil vi har den,” siger Camilla Nielsen, der også er med i projektet, og Sanne supplerer:
“Vi ved godt, at jo flere penge, vi disker op med, jo bedre er det.”
Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) vil kæmpe for sikre veje til byens borgere.
“Som borgmesterkandidat har jeg lavet en færdig finansieringsplan, så vi kan få tømt vores liste med ønsker til cykelstier i løbet af fire år. Hvis ikke det lykkes, så er der mulighed for, at cykelstien mellem Solbjerg og Malling kan blive vedtaget med en politisk beslutning. Det betyder, at kommunen ikke skal finde alle pengene, fordi borgerne selv har en pose penge,” siger han.
Formand for SOS Cykelsti, Kirsten Laursen, er begejstret for Simseks plan:
“Hvis det bliver rigtigt, er det fedt. Jeg tror, han bliver hørt, for alle, vi har talt med, bakker op om det.”

null

Publiceret 27 June 2013 16:00

SENESTE TV