Byggeriet af en ny institution i Stavtrup skulle gerne hjælpe med at nedbringe ventelisten. Arkivfoto

Byggeriet af en ny institution i Stavtrup skulle gerne hjælpe med at nedbringe ventelisten. Arkivfoto

Ny børneinstitution på vej i Stavtrup

En helt ny institution er på vej i Stavtrup i det sydlige Aarhus - den står klar i 2014

Af
Camilla Olesen

Vestermarken er navnet på en helt ny institution, der gerne skulle stå færdig i løbet af sommeren 2014 i Stavtrup.
Den nye, integrerede institution bliver bygget for at hjælpe på den lange venteliste, der er i Stavtrup og har været der gennem de seneste tre år.
Der har været byggeboom i byen, og de mange nye familier i Stavtrup har været årsag til, at ventelisten på institutionspladserne er eksploderet.
I Vestermarken bliver der plads til tre børnegrupper, hvilket for eksempel kan svare til en vuggestue og to børnehavegrupper. Inditl videre er der startet 17 vuggestuebørn og 10 børnehavebørn, og indtil Vestermarken er færdigbygget, går børnene på Tulshøjvej 2 i Højbjerg.
Dagtilbudsleder i Stavtrup, Annemarie Dahlgaard er glad for, at den nye institution er på vej.
“Det har været et stort problem for forældrene i Stavtrup, at de ikke har haft mulighed for at aflevere deres børn i området,” siger Annemarie Dahlgaard.

Fleksibel institution

Det er endnu ikke fastlagt, hvordan de tre børnegrupper bliver sat sammen, for det er meningen, at det skal tilpasses efter behovene.
“Det skal passe til dem, der står på ventelisten. Vi gør det fleksibelt, så vi forsøger at få ventelisten tømt,” siger Annemarie Dahlgaard.
I Stavtrup bor der pr. 1. juni 420 børn, og 330 af dem bliver passet i Stavtrup. At det ikke er flere skyldes både mangel på pladser lokalt, og at nogen forældre vælger noget andet.
Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S) har foreslået, at der skal laves nye dagtilbud i hele kommunen blandt andet i Stavtrup, Solbjerg og Mårslet, fordi der er mangel på pladser.
“Aarhus er og skal fortsat være et attraktivt sted at bo og stifte familie. Her hører pasningsgarantien i høj grad med. Gode dagtilbud er en afgørende del af den kommunale velfærd, og spiller en rolle for børns udvikling. Samtidig er pasningsgarantien med til at få familiernes hverdag til at hænge sammen, og vi holder løbende øje med behovene,” siger Kristian Würtz.
Han havde indstillet forslaget på byrådsmødet i sidste uge, og det blev sendt til videre behandling i Børn og Unge-udvalget, som skal arbejde videre med sagen.

Publiceret 19 June 2013 12:00

SENESTE TV