Citrustræer i massevis, krukker i stakkevis, afskårne blomster og alverdens andre planter og ting til haven har Reenberg Plantemarked at byde på, når butikken åbner 28. marts, fortæller ejer Brian Reenberg.

Citrustræer i massevis, krukker i stakkevis, afskårne blomster og alverdens andre planter og ting til haven har Reenberg Plantemarked at byde på, når butikken åbner 28. marts, fortæller ejer Brian Reenberg.

Succes får blomstermarked til at flytte

Reenberg Blomster Marked i Aarhus V flytter i år til nye store lokaler og åbner permanent

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Tusinder og atter tusinder af haveglade mennesker har gennem de sidste seks år lagt vejen forbi Reenberg Blomster Marked i Aarhus V. Alene den første weekend sidste år var 5000 mennesker forbi.
Bilerne hobede sig derfor hurtigt op og snoede sig ned ad Sommervej.
Succesen har fået ejer Brian Reenberg til at beslutte at flytte til større lokaler længere henne ad Viborgvej i Aarhus V.
"Der blev vrøvl med både de andre erhvervsdrivende på Sommervej og kommunen på grund af al vores trafik, og helt ærligt, så kan jeg godt forstå dem," siger Brian Reenberg.
"Samtidig fik vi sidste år kritik fra kunderne for at alting var for mast, og da ejeren af denne bygning så selv bad mægleren om at kontakte mig, så slog jeg til og købte den," fortsætter Brian Reenberg og kigger rundt på den nye bygning på Runetoften 1.

Åbner permanent

I seks år har blomstermarkedet ligget på Sommervej, hvor den åbnede hen på foråret og lukkede efter et par måneder.
I den nye cirka 800 kvadratmeter store butik bliver det anderledes.
Butikken, som også går under navnet Billigblomst.dk, åbner permanent på Runetoften, og Brian Reenberg frygter ikke tomme lokaler, når havesæsonen er ovre.
"Jeg er optimist, men er selvfølgelig også lidt spændt. Men fra min butik i Nordborgssgade i Aarhus C ved jeg eksempelvis, at november faktisk er tæt på at være årets tredje bedste måned," siger Brian Reenberg.
Butikken i Nordborgsgade står Brian ikke længere selv for, men den fortsætter med nye ejere.

Krisen har hjulpet til

Succesen for blomstermarkedet er blot vokset år efter år - snakken er i høj grad gået fra mund til mund. Brian Reenberg peger selv på priserne og udvalget som en afgørende faktor for succesen, men siger desuden:
"Jeg tror også, at finanskrisen har hjulpet os lidt. Mange har nok tænkt: 'Vi venter med at købe blomster til Reenberg åbner'," siger han.

P-pladser i massevis

Det er lige op over, at den nye butik åbner, og Brian Reenberg glæder sig til at kunne byde velkommen til en ny - nu permanent - omgang af Reenberg Plantemarked:
"Jeg ser meget frem til at få åbnet og til at kunne tilbyde kunderne nogle gode forhold med 140 parkeringspladser," siger Brian Reenberg.

Reenberg Plantemarked

Åbner på Runetoften 1 i Aarhus V 28. marts

Publiceret 24 March 2013 12:00

SENESTE TV