Sfterspørgslen på de nye bachelorer er høj og flere af eleverne fik job allerede i praktiktiden

Sfterspørgslen på de nye bachelorer er høj og flere af eleverne fik job allerede i praktiktiden

Unge4Unge skyder knop i Trige

Det prisbelønnede Gellerup-projekt Unge4Unge har fået et sideskud og blomstrer nu op i Trige

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

"I trige er der ikke noget at lave for unge over 18 år."
Sådan lyder den tørre konstatering fra Danusan Gnanasegaran, koordinator i den nye filial af Unge4Unge i Trige.
Men det skal der ændres på nu, for når de unge ikke har noget at tage sig til, så stiger risikoen for at ungdomskriminaliteten vokser. Og det kan mærkes i lokalområdet.
Derfor har det prisbeløbnnede projekt Unge4Unge nu oprettet en filial i Trige, hvor det vil forsøge at skabe en bred vifte af spændende aktiviteter målrettet de unge i området. Samtidig skal de frivillige i projektet fungrere som rollemodeller for områdets unge.
"Når vi starter Unge4Unge i Trige, er det fordi, der er et behov. Som i Gellerup er det afgørende, at vi møder de unge, der hvor de er - i øjenhøjde," forklarer Wamid Hassan, der er koordinator for Unge4Unge.
Unge4Unge i Trige holder til i Fritidsklubbens lokaler på Trige Centervej 75 og har et nært samarbejder med fritidsklubben om at skabe et sundt og bæredygtigt ungdomsmiljø i Trige.

Virker når de unge er med

"Kommunen kan ikke løse problemerne alene. Men når de unge selv er med til at tage et ansvar, så er det noget der rykker. Derfor er vi meget glade for Unge4Unges indsats. Vi ved, den virker," siger Bent Nielsen, chef for HotSpotcentret, som Unge4Unge er en del af.
Indtil videre har Unge4Unge i Trige åbent i ungdoms- og fritidsklubben to aftener om ugen og arrangerer fordbøld for de unge hver lørdag.

Samtidig har Unge4Unge sat gang i et rapforløb for børn fra 11-14 år, hvor de lærer mikrofonteknik og at skrive en rap.
Læs mere om Unge4Unge på www.unge4unge.dk.

Publiceret 19 February 2013 09:00

SENESTE TV