Aladdin skal hente en fortryllet lampe i en magisk hule til troldmanden Fakhir

Aladdin skal hente en fortryllet lampe i en magisk hule til troldmanden Fakhir

Kæmpe musicalhit:

1001 nat på Strandskolen

Siden august har 73 elever på 8. årgang på Strandskolen haft travlt med at forberede årets brag af en musical - Aladdin

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Det eventyrlige 1001 nat landede i sidste uge på Starandskolen, da de 73 elever på 8. årgang Strandskolen havde premiere på deres musicalforestilling: Aladdin.
Forud er gået mange ugers forberedelse med skuespil, scenografi, multimedie, dans og kostumer.

Alle har en rolle

"Det blev et kæmpe hit. Alle elever har ahft en finger med i spillet. Der er blevet øvet og trænet, slidt og slæbt, grinet og raset - ja, fuldstændig som det skal være op til en stor premiere," fortæller Michael Varney, lærer på Strandskolen.
Alle eleverne i 8. kalsserne har lige siden starten af skoleåret været delt ind på hold, hvor de har arbejdet med forskellige dele af musicalproduktionen. Nogle har øvet sang, skuespil og dans, mens andre har syet kostumer, lavet kulisser eller arbejdet med lys, lyd og multimedie.

Booster elevernes selvtillid

"Vi lægger meget stor vægt på, at alle har en rolle i forbindelse med musicalen. Der er altid nogen, der af den ene eller anden grund forsøger at trække sig, men det vi oplever igen og igen er, at den, der slet ikke ville være med til at begynde med, viser sig at være en af de dygtigste til at sy kostumer, lave kulisser eller lægge makeup," forklarer Michael Varney.
"Musicalen er meget ofte med til at ændre et kritisk selvbillede og booste elevernes selvtillid. Derfor har musicalopsætningen så stor værdi," understreger han.

Stort overskud

Mindst 1.600 nåede at se musicalen og det bragt omsætningen op i nærheden af 70.000 kroner.
"De skal bruges til at dække udgifterne til forestillingen, og til indkøb af nyt AV-udstyr, som hele skolen får glæde af."

Alt ender lykkeligt for Aladdin og sultanens smukke datter, prinsesse Gulnare

Alt ender lykkeligt for Aladdin og sultanens smukke datter, prinsesse Gulnare

null

Publiceret 29 November 2012 16:00

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.