Med en gulvspand dinglende på maven er det nemt og sjovt at lave stomp.

Med en gulvspand dinglende på maven er det nemt og sjovt at lave stomp.

Hede rytmer med spand og pind

Skal man nødvendigvis bruge trommesæt, guitar og klaver for at lave fed musik? Næ! En gulvspand og en pind med gaffatape er alt, man behøver

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Bum, tji, bum, bum, tji! Med heftige armbevægelser bliver gulvspanden tævet godt og grundigt igennem med pinde påført gaffatape i enden. Der er sat en strop i spanden, så den hænger og dingler på maven af de fem unger i Brabrand Musik.
"Tit trommer jeg bare på bordet ovre i skolen. Så man kan sagtens lave musik uden rigtige instrumenter," fortæller Pelle på syv år, og Andrea, på samme alder, fortsætter:
"Ja, og det lyder faktisk ret flot."
Det kaldes for 'stomp', det børnene beskriver. Altså at få en fed lyd ud af noget, som ikke er rigtige instrumenter, men hverdagsting som har en eller anden form for klang.
"Vi bruger stomp i vores rytmiske træning," fortæller Anders Bo Pedersen, som driver Brabrand Musik og desuden laver teambuilding og er tilknyttet Pædagogseminariet i Viborg.
Det er ikke kun børnene, som griber gulvspande eller vandflasker, når der skal frembringes musik.
"Når jeg laver teambuilding på institutioner, skoler og virksomheder, bruger jeg gerne stomp. Folk reagerer meget positivt, for alle kan være med. Alle kan blive musikere, og det giver en tilfredshed, for mange aner ikke, at de har en musikalitet," fortæller Anders Bo Pedersen.

Mere avancerede rytmer

Tilbage på Mariedalsvej 10 i brabrand hos musikskolen Brabrand Musik bliver rytmen udvidet og gjort lidt mere avanceret. Pludselig hamrer børnene på spanden med begge trommestikker på samme tid.
"Bum, bum, bum, bum, bum!" Larmer det fra trommerne, og børnene følger efter med et højt:
"HEY!"
Samtidig ryger arme og trommestikker i vejret, hvor de danner et kryds, for efterfølgende at genoptage rytmen.
"Bum, tji, bum, bum, tji!"

Brabrand Musik

Stomp hos Brabrand Musik er en del af holdet 'samspil, rotation og stomp'. Læs mere om stomp-holdet og Brabrand Musik på www.brabrandmusik.dk

Publiceret 24 September 2012 09:00

SENESTE TV