Aske Sonnenborg (nummer to fra venstre), Younes Deaibes (tredje fra venstre), Kubilay Yildiz (tredje fra højre) og Mohammed Hassanein (til højre) i en scene fra filmen. Foto: Kaywan Mohsen

Aske Sonnenborg (nummer to fra venstre), Younes Deaibes (tredje fra venstre), Kubilay Yildiz (tredje fra højre) og Mohammed Hassanein (til højre) i en scene fra filmen. Foto: Kaywan Mohsen

Nørd i Ghettoen:

Lokale stjerner i ny ungdoms-komedie

Filmmageren Kaywan Mohsen har netop startet indspilningen af en ny komedie fra området omkring Herredsvang. Filmen får navnet 'Nørd i Ghettoen' og har rap-drengene fra TMT på rollelisten

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Han har selv skrevet manuskriptet og selv fundet skuespillerne. Han finansierer selv, filmer selv, instruerer selv, producerer selv og laver selv musikken. Kaywan Mohsen fra Aarhus V er lige gået i gang med sit nyeste spillefilmsprojekt - en ungdomskomedie med navnet 'Nørd i Ghettoen'.
Filmen tager sit afsæt i det område, som Kaywan selv er vokset op i, nemlig området omkring Herredsvang i Aarhus V. Med i filmen er rap-drengene fra TMT samt hovedpersonen Aske Sonnenborg, der er 13 år og fra Borum og Sabro.
"Det bliver en film, som alle kan forholde sig til og grine ad," fortæller Kaywan Mohsen og fortsætter:
"Jeg tror virkelig på filmen, for det er en fucking genial idé. Ja, undskyld mit sprog, men det er det altså."

Ligner 10 millioner

Kaywan Mohsen har i forvejen to spillefilm bag sig. De foregående film har været hårde og handlet om kriminalitet og stoffer, så denne gang var det tid til at skifte genrer.
"Jeg har arbejdet og udviklet på filmen her længe. Det har været vigtigt at finde de rigtige amatørskuespillere og lignende," lyder det fra Kaywan Mohsen, som håber, at målgruppen, de 9-17-årige, vil tage godt i mod filmen og tage i biografen for at se den.
"Den kommer til at ligne 10 millioner, selvom den kun har kostet meget lidt," fortsætter Kaywan.

Nørd i Ghettoen bliver Kaywan Mohsens tredje spillefilm.

Nørd i Ghettoen bliver Kaywan Mohsens tredje spillefilm.

Udfordrende amatører

I filmen bliver hovedpersonen Victor - spillet af Aske Sonnenborg - sendt til ghettoen for at lave et skoleprojekt. Her møder Victor, som er noget af en nørd, en flok seje rapdrenge - TMT-gutterne - som ender med at tage Aske under deres vinger for at gøre ham så cool, at han kan score den ghetto-pige, som han har forelsket sig i. Alt sammen pakkes ind i masser af musik, dans og rap.
"Det er rigtig spændende og udfordrende at prøve at lave film," lyder det fra TMT-rapper, Kubilay Yildiz, som afslører, at det nok også er en anelse udfordrende for Kaywan at have drengene med i filmen.
"Det tager lidt lang tid, for vi er vant til at grine, fjolle og tage pis på hinanden i stor stil," smiler Kubilay, og Kaywan nikker venligt.
"Jamen, det var jo ikke overraskende for mig. De skal hele tiden mindes om, hvad det er, vi har gang i. De hygger sig nok lidt for meget og har svært ved at koncentrere sig."
"Nogle gange får man lidt ondt af ham," griner TMT-rapper, Mohammed Hassanein.

Store forhåbninger

For at holde prisen på filmen så langt nede som muligt, eftersom det er Kaywans egen lomme, som finansierer alt, arbejder alle skuespillerne gratis. Den er i hvertfald TMT-gutterne og Aske Sonnenborg helt med på, for det er en oplevelse bare at være med i filmen, og drengene har stor tiltro og forhåbninger til den.
"Jeg elsker bare den scene. Prøv at se, det ligner et helt filmhold, men det er bare én mand," udbryder TMT-rapper Younes Deaibes efter at have set et lille klip fra filmen - han fortsætter:
"Jeg tror på, at det bliver stort. Folk kommer til at snakke om filmen og stå i lang kø - jeg kan lige se det for mig."

Nørd i Ghettoen

Kaywan Mohsen tager meget gerne i mod støtte og sponsorkroner i forbindelse med indspilningen af filmen. Tanken er, at filmen skal køre i biografer landet over. Klubben Klub2teket har støttet op om filmprojektet ved at lægge lokaler til rådighed for "filmholdet". TMT er en rap-gruppe fra Herredsvang, som blandt andet har deltaget i underholdningsprogrammet Talent på DR1. Følg med i nyt om filmen på Facebook ved at søge på Nørd i Ghettoen.

Publiceret 20 September 2012 12:00

SENESTE TV