Hver dag løber ungerne i Mårslet rundt på den nye dobbelt mulitbane.

Hver dag løber ungerne i Mårslet rundt på den nye dobbelt mulitbane.

Mårslets multibane-hit

En helt ny dobbelt multibane er netop blevet færdig på Mårslet Skole, og det er planen, at alle i byen skal have glæde af den

I forvejen har børnene på Mårslet Skole og SFO mere udenomsareal end de fleste andre skoler at fornøje sig på, men fredag 14. september blev prikken over i'et, som SFO-leder, Kirsten Villadsen udtrykker det, indviet.
Der er nemlig blevet bygget en dobbelt multibane, som alle i Mårslet kan få glæde og gavn af. Og indtil videre nyder børnene den, for banen virker som fluepapir og mere eller mindre hele dagen, får de bevæget og moret sig i stor stil sammen med de voksne.
"Vores multibane er lidt speciel i forhold til mange andre steder. Der er nemlig kunstgræs på, og det er der ikke normalt, så børnene slår sig ikke, hvis de falder," fortæller John Amdisen, fritidspædagogisk leder.

Fokus på bevægelse

Mårslet Skole har bevægelse og udeliv som indsatsområde, og derfor passer multibanen ind i skolens arbejde med børnene.
"Når vi har det som indsatsområde, så skal vi også kunne tilbyde noget," siger Kirsten Villadsen.
Mårslet Skole har selv finansieret banen og har sparret op til den i nogle år.
Souschef på skolen, Kurt Iversen, fortæller, at det er meningen, at alle borgerne i Mårslet skal have glæde af banen.
Reglerne er nemlig lavet sådan, at i frikvarteret om formiddagen er det 1.-4. klasse, der bruger den, efter klokken 12 er det SFO-børnene, og efter klokken 17 er det for byens borgere, der har lyst til at lege på banen.
"Det at have fokus på idræt har en afsmittende virkning på indlæring. Så børnene bliver styrket både fagligt og socialt, når de bevæger sig, og samtidig bliver de en del af et fællesskab," siger Kurt Iversen, og Kirsten supplerer:
"Hele vores område er legeplads for byens borgere, men ikke en festplads," smiler hun.

Kirsten Villadsen og John Amdisen fra Mårslet Skole er begejstret over, at der er kommet en multibane.

Kirsten Villadsen og John Amdisen fra Mårslet Skole er begejstret over, at der er kommet en multibane.

Børnene er i gang

Selv om banen først blev indviet fredag, har børnene haft glæde af den en uges tid mere. Før legede de også ude, men nu samles de og finder ud af at lave forskellige ting på banen. Både drenge og piger, og de går mere til den end tidligere, for nu er de sikre på, at de ikke slår sig.
"Det er dejligt at se, at banen motiverer børnene til at komme af sig selv og gå i gang med et eller andet. De har fået gode faciliteter, og det er en fornøjelse at se, at de udnytter det," siger Kurt Iversen.
Årsagen til, at skolen har valgt at putte penge i en dobbelt multibane er på grund af indsatsområdet omkring bevægelse og udeliv.
Tidligere var der et stort asfaltområde, som ikke rigtigt blev brugt til det helt vilde.
"Der var et tarveligt håndboldmål og en trævæg. Nu er der et utal af muligheder, og vi vil gerne give børnene en vifte af muligheder inden for sport," siger Kirsten Villadsen.
Og med en multibane af kunstgræs har børnene mulighed for at bruge multibanen hele året, også når det er koldt udenfor.

null

Publiceret 18 September 2012 12:00

SENESTE TV