Saied Zoghi driver den nye købmandsbutik på Ellebjergvej i Risskov.

Saied Zoghi driver den nye købmandsbutik på Ellebjergvej i Risskov.

Ny og travl start for købmanden i Risskov

Butikstorvet på Ellebjergsvej har fået ny købmand som supplement til slagteren og grønthandleren

Af
Thomas Thorninger

Saied Zoghi (37) har ikke holdt meget julefri i år. Han overtog købmandsbutikken på Ellebjergvej i Risskov 1.december. Lige tidsnok til julehandlen.
Det var der mange af de lokale, der nød godt af op til jul. Det var dejligt lige at kunne sende ungerne hen i lokalbutikken, hvis mælken manglede til risengrøden, eller hvis drømmen om den store gevinst i lotto skulle have en chance.

God service til Risskov-borgerne

"Mit mål er at levere service på den bedst mulige måde," fortæller iranskfødte Saied Zoghi.
Det ser ud til at virke denne første hverdag efter nytår. Kunderne vælter ind, og Saied har travlt med at hjælpe den unge studerende ved kassen, så varene bliver prissat korrekt, og lottokuponerne tjekket efter.
Det er et langt liv i servicebranchen, der har fået Saied til at prøve kræfter med dagligvarerbranchen. I mange år arbejdede han på 'Byens Burger' i Thorvaldsens Gade ved siden af den anerkendte restaurant Miro. Måske er det derfor, han sørger en lokal vinhandler til at promovere sine flasker i butikken.

"Borgerne i Risskov - de går efter kvalitet, så meget har jeg da allerede lært," siger Saied.

Aase Henriksen er glad for butikstorvet. Her er alt, hvad hun behøver i dagligdagen.

Aase Henriksen er glad for butikstorvet. Her er alt, hvad hun behøver i dagligdagen.

Butikstorvet har det hele

"Jeg er utrolig glad for butikstorvet," fortæller Aase Kirkegaard fra Hybenvej.
"Jeg vil meget gerne handle lokalt og med tre butikker med grønt, slagter og købmand har jeg alt, hvad jeg behøver. Tid betyder meget for mig, og så slipper jeg for supermarkedet."
Mælk, mel, danskvand og så videre ryger ned i rygsækken, inden datteren skal hentes oppe på Risskov Skole. Hun går i 3.klasse, så ind i mellem kommer hun også med forbi købmanden. Den ligger jo lige på vejen.

Det er slut med ophørsudsalget hos 'Forteparkens købmand'. Varene venter på at komme på hylderne efter en travl julemåned.

Det er slut med ophørsudsalget hos 'Forteparkens købmand'. Varene venter på at komme på hylderne efter en travl julemåned.

Slut med ophørsudsalget

"Jeg var lidt betænkelig ved starten," fortæller Saied.
"Den tidligere købmand havde holdt ophørsudsalg, og mange af de lokale troede, at butikken havde lukket for altid. Derfor gav jeg den en skalle mellem jul og nytår, hvor jeg havde åben både 1.juledag og 1.nytårsdag."

Det kostede så til gengæld lidt på familiefronten. Klokken 00.30 nytårsaften faldt Saied i søvn hjemme i privaten i Søften. Arbejdsuger på mellem 60 og 100 timer trætter.
Hans kone Connie (35) og deres to børn Cilas (6) og Shiva (8) kan til gengæld bare besøge butikken, hvis de skal have et glimt af Saied. Han er der altid. Købmanden har åben mellem klokken 8 til 21 hver dag.

Fakta

Der er foreløbig fem ansatte hos 'Forteparkens Købmand'. Det er hovedsaglig studerende, der tjener en skilling ved siden af studiet.
Der er mulighed for udbringning af varer hver mandag, onsdag og fredag mellem 14 og 16 på telefonnummer 86177006.

Publiceret 14 January 2012 06:00

SENESTE TV