Michael Zacho Jørgensen skriver med AGF

Få dage efter sin 15-års fødselsdag sætter han sin hidtid vigtigste autograf

Af
Thomas Thorninger

Denne mandag eftermiddag er der ikke mange mennesker på Atletion.

Når man hedder Michael Zacho Jørgensen, så er der kun en flok passionerede fodboldsfans, der kender knægten.

Zacho er kun lige fyldt 15 år. Han står på spring til at udvikle sig som voksen mentalt. På fodboldbanen er han allerede et skridt foran sine jævnaldrende.

Det interessante bliver - Kan han tage springet til seniorniveau? AGF tror på ham. Derfor har klubben tilbudt ham en ungdomskontrakt, som gælder frem til udgangen af 2013. Det er denne underskrift - Lokalavisen - bevidner på Atletion. Måske bliver det et uforglemmeligt øjeblik.

Gang i karrieren

Det har indtil videre været et begivenhedsrigt fodboldår for Michael Zacho.

Prøvetræning i Liverpool. Kåret til stævnets bedste spiller ved en eliteturnering i Norge. Debut for U16-landsholdet. Desuden fast mand som førsteårs på AGF's succesrige U17-hold, der er ubesejret i dette efterår.

Men derfor kan man godt være nervøs og spændt. "Jeg sov ikke særlig meget i nat. Det må jeg indrømme," siger Zacho.

I fredags 11.november 2011 fyldte Zacho 15 år.

Hvor der var run på rådhusene rundt om i landet for at blive gift på denne specielle dag, kunne Zacho godt vente med at knytte sig til AGF.

Forlovelsen havde varet siden Zachos ankomst til klubben for snart tre år siden. Partnerne kendte allerede hinanden rigtigt godt.

Michael Zacho Jørgensen har altid haft god opbakning fra sine forældre. Også på denne store dag. Foto: Thomas Thorninger.

Michael Zacho Jørgensen har altid haft god opbakning fra sine forældre. Også på denne store dag. Foto: Thomas Thorninger.

Sportschefen vejleder talentet

Sportschef i AGF - Brian Steen Nielsen - har fulgt det unge talent gennem længere tid.

Han rejste sågar med på Zachos træningslejr til Liverpool tidligere på året. Det var nok meget godt. Så kunne han introducere det unge talent for nogle af sine egne idoler. Den gamle målræv Ian Rush trænede Zacho i hele perioden. Det var først langt hen i forløbet, at han fandt ud af, hvor kendt han egentlig var.

"Jeg er glad for, at aftalen med Michael frem til 2013 er faldet på plads. Han er en anderledes type end de spillere, vi ellers har på ungdomskontrakt. Han er teknisk dygtig, driblestærk, hurtig og har spilintelligens. Hans talent er uomtvisteligt. Jeg er ret sikker på, at han inden for de næste par år enten bliver en del af vores førsteholdstrup eller solgt til udlandet. Han er selv meget bevidst om, hvad der skal til, og på hjemmefronten bakkes han op af nogle fantastiske forældre. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at han hele vejen rundt har dét, der skal til, for at tage skridtet fra talent til topspiller," siger Brian Steen Nielsen.

Den afgørende underskrift, men sikkert ikke den sidste. Foto: Thomas Thorninger.

Den afgørende underskrift, men sikkert ikke den sidste. Foto: Thomas Thorninger.

Nutid AGF - Fremtid Liverpool

Michael Zacho ser frem til at bygge videre på sin udvikling i AGF.

"Det er et kæmpe skulderklap. Jeg har altid været glad for at spille i klubben. Mit mål er blive fast mand på U17 - og senere på U19, når den tid kommer. Jeg vil også bide mig fast på ungdomslandsholdet. På sigt er drømmen at spille Superliga-fodbold for AGF og helt ultimativt at spille for Liverpool," siger Zacho.

"Jeg skylder min forældre en stor tak, for de har altid bakket mig op. Desuden har min tidligere træner Søren Juul på U15 også betydet meget for mig, fordi han altid har støttet mig i både op- og nedture, siger Michael Zacho.

Endnu et skridt er taget for det unge talent. Helt sikkert et minde for livet. Nu kan han lige nå en skole/hjem-samtale på Sølystskolen sammen med sine forældre.

Man kommer ikke sovende til succes.Zacho om Zacho:
Født - 11. november 1996

Skole - 8. klasse. Efter 9. regner jeg med, at jeg skal fortsætte på Risskov Gymnasium.

Styrker - Helt klart min teknik og overblik

Udviklingsområder - Jeg skal forbedre min fysik, og rent taktisk er der også nogle ting, jeg skal arbejde med.

Favoritklub i udlandet - Liverpool

Favoritspiller - Messi

Største fodboldoplevelse indtil videre - Prøvetræningen i Liverpool, og så at komme på kontrakt i AGF.

Drømmen - At spille Superligafodbold for AGF, og på et tidspunkt at komme til Liverpool.

Publiceret 15 November 2011 16:00

SENESTE TV