Taglock holder tjek på dine ting

Et nyt Smartphone-værktøj vil gøre det lettere for dig at få din stjålne cykel og dine tabte nøgler tilbage

Af
Søren Bjerg Nielsen

Det er blevet en sen aften i byen, og nu glæder du dig egentlig bare til at komme hjem.

Cyklen har du parkeret ved Banegårdspladsen, og du ser efterhånden frem til den friske cykeltur hjem... men hvor er cyklen blevet af?

Du havde glemt at låse den, og nu har en anden lige "lånt" den hjem fra byturen. Typisk!
Det er den slags irriterende brugstyverier og glemsomheder Peter Dreyer, Claus Bo Nielsen og Lars Thomsen vil komme til livs med deres nye opfindelse "Taglock."

Taglock'en fungerer yderst simpelt: Du får et lille Taglock QR-kode-klistermærke, sætter det på den genstand du vil "låse", scanner QR-koden med din smartphone og så er du klar.

Herefter kan andre scanne din Taglock, og få informationer om du har meldt den savnet.

"De fleste cykeltyverier er brugstyverier, og altså tit noget, hvor tyven bare skal bruge en cykel her og nu, og bagefter smider den fra sig. Så kan ens cykel ligge i en grøft eller en hæk, indtil man selv finder den, eller den bare bliver fjernet. Med Taglock kan andre hjælpe dig med at finde den igen," fortæller Peter Dreyer.

"Og samtidig er det også en form for socialt eksperiment," indskyder Claus Bo Nielsen. "Hvor villige er folk til at hjælpe andre med at finde deres forsvunde ting? Personligt tror vi, at folk vil hjælpe så meget de kan."

"Tag" dine nøgler

Selvom Taglocks hovedsageligt har til formål at afhjælpe cykel-tyverier, er det ikke kun indenfor genren "tohjulede køretøjer" du kan drage nytte af Taglock'en.

"Jeg har selv Taglocks på mine nøgler og min telefon," fortæller Claus Bo Nielsen. "Det er ting som man let kan komme til at lægge fra sig, og glemme at få med igen. Hvis der er Taglock på, er det let for andre at finde ud af hvem der savner tingene."

Taglocks uden betaling

Indtil videre er Taglocks gratis, da de tre iværksættere bliver støttet op af Aarhus Cykelby. En række events i løbet af oktober måned skal være med til at sikre flere cykler med det innovative smartphone-system.

Indtil videre har Studenterhus Aarhus sat Taglocks på de 100 cykler de lejer ud til internationale studerende, og til Risskov Motionsevent blev der også delt rundhåndet ud af mærker til de interesserede.

Hvis du selv er interesseret i at få mere information om Taglocks, kan du besøge hjemmesiden www.taglock.dk

Publiceret 09 October 2011 07:30

SENESTE TV