Jacob Bundsgaard

Jacob Bundsgaard

Fem skarpe til Aarhus' nye borgmester

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Jacob Bundsgaard, hvad har du gjort af Johansen?
 

Med Johansen har der været flere forskellige måder at skrive og forkorte mit navn. For at forenkle det for alle, har jeg valgt alene at bruge Bundsgaard som borgmester. Men Johansen står stadig i mit pas og på mit sygesikringsbevis.
Hvem er dit politiske forbillede?
 

der er flere. Jeg har eksempelvis fulgt Tony Blair tæt og har været imponeret af hans reformation af sit parti. Jens Otto Krag er dansk politiks største ikon, og han er mit største socialdemokratiske forbillede. Hans indsats var afgørende for den velfærd og det samfund, vi har i dag.
Hvad er dine kvalifikationer for at være borgmester?
 

Aarhus er en fantastisk by, som jeg holder uendeligt meget af. Det er jo blandt andet derfor, at jeg er blevet lokalpolitiker og ikke lands- eller europapolitiker. Jeg er født på fødselsstiftelsen, opvokset i Brabrand og Skødstrup, har boet i Aarhus det meste af mit liv, og jeg har stor kærlighed til byen. Samtidig her jeg i mere end et årti været dybt engageret i aarhusiansk lokalpolitik.
Vil du som borgmester arbejde for en Kattegatbro fra Aarhus?
 

Ja. Jo før, vi kan få en fast forbindelse over Kattegat, jo bedre. Forbindelsen er en vigtig investering, som har betydning for hele landet.
Når du engang forlader posten som borgmester, hvad håber du så bliver dit politiske eftermæle?

Det er nu engang andre, der definerer ens eftermæle. Jeg kan til gengæld love at bruge al min vågne tid på at arbejde for Aarhus. byen har som drivkraft og regionalt kraftcenter et kæmpestort potentiale. Det skal jeg stå i spidsen for at udnytte. Vi skal skabe de rigtige rammer for fortsat at udvikle os og tænke kreativt. Mit mål er, at Aarhus viser vejen for, hvordan man i det 21. århundrede skaber rammer om det gode liv for byens og bysamfundets borgere.

Publiceret 15 August 2011 10:00

SENESTE TV