Nicolai Wammen stopper som borgmester

Overlader borgmesterposten til Jacob Bundsgaard på byrådsmødet på onsdag

Af
Af Hanne Vammen

Nicolai Wammen (S) har valgt at trække sig som borgmester i Aarhus og søger orlov fra byrådet på byrådsmødet på onsdag 10. august.
Det betyder, at rådmand Jacob Bundsgaard bliver den 11. borgmester for Aarhus. Overdragelsen af borgmesterkæden vil ske på Rådhuset om eftermiddagen torsdag 11. august. 
”Jeg kan ikke forestille mig en bedre og vigtigere opgave end at stå i spidsen for Aarhus. Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet og gør det med stor ydmyghed. Jeg er født og opvokset i Aarhus, og byen betyder meget for mig. Jeg føler mig privilegeret, og er glad for den tillid og opbakning, der bliver vist mig. Som byens borgmester vil jeg stå for et bredt samarbejde om byens fremtidige udvikling”, siger kommende borgmester Jacob Bundsgaard.
Han fratræder samtidig stillingen som rådmand for Børn og Unge.

Valg er årsagen

Det er det forestående folketingsvalg, der er årsag til, at Nicolai Wammen trækker sig.
Nicolai Wammen meddelte i fjor, at han stiller op til Folketinget. Han sagde dengang, at han først ville trække sig, når valget blev udskrevet.
Men med risikoen for, at valgkampen kommer til at falde sammen med forhandlingerne i september om næste års budget i Aarhus, har han valgt at gå med det samme.

Kristian Würtz ny rådmand

Allerede i efteråret 2010, da Socialdemokraternes næstformand, borgmester Nicolai Wammen offentliggjorde sin beslutning om at stille op til Folketinget, pegede en enig socialdemokratisk byrådsgruppe på Kristian Würtz som ny rådmand for Børn og Unge.
På byrådsmødet på onsdag vil det derfor blive indstillet, at Kristian Würtz (S) indtræder som rådmand for magistratsafdelingen for Børn og Unge.
”Børn og unge er vores fremtid”, siger Kristian Würtz, der ser frem til at påtage sig opgaven som rådmand for de aarhusianske daginstitutioner, skoler og fritidstilbud:
”Skoler og daginstitutioner er i høj grad det kit, der binder byens mange lokalsamfund sammen, og jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for denne indsats”, udtaler han.

Lotte Cederskjold ny politisk ordfører

Lotte Cederskjold efterfølger Kristian Würtz som politisk ordfører for Socialdemokraterne i Aarhus, og Eva Ryberg indtræder som medlem af Aarhus byråd.
”Posten som politisk ordfører er en stor opgave, som jeg er klar til at løfte. Jeg er stolt over gruppens opbakning, og jeg vil gå ydmygt til opgaven. Jeg ser frem til de nye udfordringer, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet”, siger Lotte Cederskjold.

null

Publiceret 04 August 2011 08:14

SENESTE TV