Benjamins CO2-venlige rejse over Atlanten

Benjamin Bro-Jørgensen har rejst fra Danmark til Cuba og tilbage uden at flyve

Af
Af Martin Hansen

20-årige Benjamin Bro Jørgensen er tilbage i Århus N efter en eventyrlig rejse til Caribien og tilbage af søvejen. I rejsen indgik blandt andet to ture over Atlanten i et sejlskib. Hver tur bestod af næsten 30 dage i streg med åbent hav, en smule søssysge, eksotiske fisk på krogen og først og fremmest tid til at tænke over tilværelsen.
"Det var noget af et eventyr i de ni måneder, Jeg kan varmt anbefale mennesker, som føler sig stressede, at rejse over vand i lang tid. Man oplever en kæmpe ro til at fordybe sig, og man lærer nye mennesker at kende. I de næsten tredive dage vi sejlede over Atlanten, kedede jeg mig kun i de sidste fire."

Statement: No plane

Benjamin Bro-Jørgensen er meget aktiv i kampen for at stoppe global opvarmning, og turen var også en slags statement.
"Jeg vil vise, at man sagtens kan rejse til andre kontinenter uden at flyve. Det er langt bedre for miljøet at sejle, og jeg fik nogle helt fantastiske oplevelser. Endda er det muligt at finde bådrejser, som er helt gratis," fortæller Benjamin Bro-Jørgensen.
Benjamins tur gik fra Danmark med bus til Spanien, og herfra sejlede han med skibe til det Caribiske Hav, hvor han tilbragte en måned på Cuba.
 

Studerede landbrug på Cuba

Som en del af sit engagement i klimaet er Benjamin Bro-Jørgensen interesseret i økologisk landbrug, forest gardening og permakultur.
Derfor var et ophold på Cuba meget lærerigt, fordi de klarer at dyrke jorden effektivt uden olie og  kunstgødning.
"Efter USA afskar olieeksporten til Cuba, har landet nået en meget høj grad bæredygtighed set i forhold til borgernes livskvalitet. Jeg håber, at jeg over årene kan vise, at man ved at designe et landbrug som et naturligt skovøkosystem kan producere fødevarer effektivt og bæredygtigt" fortæller Benjamin Bro-Jørgensen, som er begyndt at eksperimentere i faderens have i Risskov.
 

Publiceret 22 July 2011 07:00

SENESTE TV