Home:

Derfor er der gang i forældrekøb

Aarhus sætter Danmarksrekord, når det gælder forældrekøb af lejligheder

Af
Af Martin Hansen

Ejendomsmæglerkæden Home fører statistik over salg af forældrekøb, og her kommer Smilets By ind på en klar førsteplads.
"Cirka hver anden lejlighed, vi sælger her i Aarhus, er et såkaldt forældrekøb," siger salgschef i Home Aarhus City, Mai-Britt Aaen, som fortæller, at der er flere grunde til, at forældrekøb er populære netop nu:
"Med krisen har priserne jo fået et godt dyk, så langt flere kan nu være med på markedet. Men forældrene foretager faktisk ikke købet i forventning om store prisstigninger - langt de fleste vil bare gerne hjælpe deres børn til at sidde trygt og forholdsvis billigt."

Høje lejepriser

Mai-Britt Aaen fortæller, at blandt andet lave renter gør, at børnene kan sidde i en lejlighed, købt af forældrene, til et godt stykke under lejepriserne i Aarhus.
"Med et forældrekøb kan børnene ofte sidde i en delevenlig lejlighed tæt på byen for omkring 5000 kroner. Der hører, vi at lejeudgifterne ofte ligger tusind kroner højere for en tilsvarende lejlighed.
Mai-Britt Aaen fortæller, at det slet ikke er så svært at lave et forældrekøb, som mange tror.

Jyderne bliver nu i Aarhus

Mai-Britt Aaen fortæller, at "Smilets By" er ved at blive rigtig in blandt de unge.
"Tidligere var det, ifølge min opfattelse sådan, at hvis man skulle være rigtig hip, så skulle man til København. Nu oplever vi, at jyderne bliver i Jylland og flytter til Aarhus. Ja, faktisk kommer en hel del sjællændere til byen. Byen er blevet eksponeret godt de seneste år, og tilstrømningen er markant. Det kan vi mærke," forklarer Mai-Britt Aaen.

null

Publiceret 10 July 2011 07:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV