Der er cowboystemning i restauranten med blandt andet puder i plettede koskind.

Der er cowboystemning i restauranten med blandt andet puder i plettede koskind.

Første Chi-Chi's i Skandinavien er åbnet i Aarhus

Jeppe Stærk og Henrik Overgaard vil åbne yderligere fem restauranter i Danmark og 40 i Skandinavien

Af
Af Hanne Vammen

Udtrykket tex mex er bedst kendt fra Santa Maria pakkerne i supermarkedet, men udtrykket får ny mening på den nyåbnede restaurant Chi-Chi's i Mejlgade i Aarhus, hvor det texanske og mexicanske køkken bliver blandet.
På menukortet er det bedste fra det traditionelle bøfhus med spareribs, steaks og hjemmelavede burgere men også fra det eksotiske mexicanske køkken med fajitas, grillede burritos, enchiladas og quesadillas.
Bag restauranten, som ligger i de lokaler, der tidligere husede Don Quijote, står 39-årige Henrik Overgaard og 27-årige Jeppe Stærk. Han er søn af den folkekære og kendte Aarhus-sanger Henning Stærk.
De to mødte hinanden, da Jeppe som 15-årig begyndte som opvasker i Pizza Hut kæden.

Vil udvide

Henrik Overgaard tog i 1994 som 22-årig Pizza Hut kæden til Danmark og lavede i 1998 et samarbejde med Droob familien omkring driften af kæden.
Men i 2003 forlod Henrik Overgaard Pizza Hut til fordel for nye opgaver. Fra 2006 og indtil september sidste år havde han eksempelvis Hjem Is Østjylland med 13 isbiler, som han solgte tilbage til Hjem Is, inden han sammen med Jeppe Stærk åbnede Skjold Burne Vinhandel på Store Torv og Cold Stone Creamery samme sted.
Chi-Chi's er den europæiske del af den amerikanske Tumbleweed restaurant kæde, og foruden Danmark er der Chi-Chi's restauranter i Belgien, Luxembourg, Canada, De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Kina og Indonesien.
Chi-Chi's i Mejlgade er den første i Skandinavien. Men det er en klar målsætning for Henrik Overgaard og Jeppe Stærk at udvikle Chi-Chi's til et franchisekoncept, og forventningen er indenfor de næste år at åbne yderligere fem restauranter i Danmark og 40 restauranter i Skandinavien.

Loungebar og take away

Chi-Chi's er delt op i to etager med en loungebar i stueetagen og restaurant på første sal med plads til 100 gæster.
Der vil være åbent fra kl. 16.30 til 21.30 alle ugens dage undtagen fredag og lørdag, hvor der er åbent til kl. 22.
Henrik Overgaard og Jeppe Stærk har store forventninger til placeringen af restauranten – ikke blot som en ekspanderende del af det gamle Aarhus men som et nyt bindeled mellem den nye havnefront og City.
"Vi håber, at der på sigt kan blive åbnet en passage til Kystvejen", fortæller de.
Alle retter på menukortet kan i øvrigt nydes derhjemme, idet restauranten har startet take away med udbringning.

Cold Stone Creamery udvider

Henrik Overgaard og Jeppe Stærk fortæller, at de har fået rettighederne til Cold Stone Creamery, der er en amerikansk franchisekæde, i hele Skandinavien. De satser på, at der inden for seks år skal være 40 Cold Stone Creamery caféer i Danmark og 140 Skandinavien. Når de har åbnet de første 20 i Danmark, vil de fortsætte til Sverige.

Publiceret 20 May 2011 07:30

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.