Malling og Schmidt:

Nu går drømmen i opfyldelse

Lørdag 16. april åbner gourmetægteparret Rikke Malling og Torsten Schmidt deres nye gastronomiske palæ på Grenåvej 127

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Fra top-professionelt, men trangt madsted i Jægergårdsgade til nyt gastronomisk stjernepalæ i Risskov. Ægteparret Rikke Malling og Thorsten Schmidt realisere om få dage drømmen om et gastronomisk multihus, i de lokaler på Grenåvej, som tidligere husede Bricks Spa og Wellness.
"Det er simpelthen en drøm, der går i opfyldelse for os nu. Vi har længe gerne villet etablere en formidlingsplatform for nordisk mad, hvor vi havde mulighed for at lave kokkeskole og workshops, holde konferencer og lave tv-optagelser, men vi har ikke tidligere haft mulighed for at kunne realisere det, fordi pladsen i Jægergårdsgade var for trang," fortæller Thorsten Schmidt.
"Nu får vi endelig muligheden, og samtidig bliver det i et hus fuld af autenticitet og personlighed. Et sted hvor folk kan få lov at opleve og sanse. Se, røre, dufte, smage og lære noget om det nordiske køkken."
Hjertet i det ombyggede palæ bliver stedets enorme køkken, der omgivet af store glasruder tager sig ud som et gastronomisk akvarium, hvor gæsterne kan følge med, mens maden blive tilberedt og anrettet.
Huset ejes stadig af ejendomsselskabet Bricks, men Rikke Malling og Thorsten Schmidt har fået grønt lys til at indrette huset helt efter deres egne ønsker.

Indrettet i nordisk stil

"Vi har fået fuldstændig frie rammer til at indrette os sådan, som vi gerne vil, for at understøtte de mange aktiviteter, vi håber, huset kommer til at summe af," fortæller Rikke Malling, mens hun viser omkring i palæet, der har undergået en helt utrolig forvandling. Indretningen, der er i samme nordiske stil som restauranten i Jægergårdsgade, har hun taget sig af.
Hvor der tidligere var omklædningsrum og spabade er der nu vinkælder og selskabslokale. Indgangspartiet er nu et indbydende loungeområde, der åbner op ind til restauranten med den åbne pejs. Her er også blevet plads til et stort selskabslokale med plads til 90 gæster.
"I Jægergårdsgade et det lidt som om, folk kommer hjem i vores stue. Nu er det "vores" hus, de kommer indenfor i. Et gastronomisk multihus, hvor der skal være liv og dynamik fra morgen til aften. "

Butik med egne varer

Blandt de nye tiltag bliver en lille butik, hvor gourmetægteparret sælger egne produkter, gastronomiske specialiteter fra lokale leverandører samt vin, de selv har importeret.
På førstesalen i det smukke, hvide palæ er et mindre selskabslokale med egen stor terrasse, forskellige mindre møde og konferencelokaler, og et "herreværelse".
"Her kan næsten alt lade sig gøre. Nu har vi plads til selskaber, vi kan sende mad ud af huset, og folk udefra kan komme her og holde deres møder og konferencer," forklarer Rikke.

Inspirationen fra Spanien

At åbne et madhus af denne kaliber, har længe været en brændende vision for ægteparret, men de var nær ved at opgive håbet om nogensinde at finde et sted, hvor det lod sig gøre.
"Der er mange ting, der er gået op i en højere enhed her. Jeg har rejst meget og inspirationen til huset her har jeg blandt andet fået fra nogle af de bedste steder i udlandet, blandt andet Nordspanien," beretter Thorsten, inden Rikke tager over og uddyber:
"Samarbejdet med Bricks er simpelthen bare perfekt timing. Vi har haft kig på patriciervillaer andre steder, men det har altid været helt uden for vores rækkevidde, at købe sådan en villa og indrette den efter vores ideer og behov. Her kan vi koncentrere os om det, vi er bedst til."
Michellin-stjerner blev det ikke til i dette forår, men måske bliver guiden åbnet på klem, når rygtet om det nye gastronomiske palæ begynder at brede sig.
"Det handler meget om, hvordan byen profilerer sig og brander de områder, hvor Aarhus har noget helt særligt at tilbyde," mener ægteparret.

Påskebrunch

Åbningen af det nye domicil på Grenåvej 127 markeres med en brunchbuffet fra kl. 10.00-14.00 Her er der mulighed for at få en rundtur i huset, få forslag til festen eller firma arrangementer og høre om alle mulighederne, som det nye mad-multihus byder på Bordreservation er nødvendig: info@mallingschmidt.dk eller telefon 8617 7088 Læs mere på malllingschmidt.dk/blog

Publiceret 11 April 2011 13:00

SENESTE TV