Bryggeri udvider aktiviteterne

WinterCoat i Sabro klar med pub og flere koncerter

Af
Af Hanne Vammen

WinterCoat bryggeriet i Sabro er klar med flere koncerter, ligesom skænkestuen fremover vil blive drevet som en pub.
I søndags gæstede den legendariske violinist og tidligere frontfigur for Fairport Convention, Dave Swarbrick, sammen med guitarist og bouzoukispilleren Lars Kjædegaard bryggeriet, og koncerten bliver ikke den sidste.
"Den første koncert blev holdt i bryggeriet i november 2007, og meningen var, at der kun skulle holdes en fire til fem koncerter om året. Hver gang der skulle holdes et offentligt arrangement, skulle bryggeriet nemlig søge en lejlighedsbevilling hos politiet for at måtte servere øl", fortæller Disa Fink, der sammen med sin mand, brygger Niels Jørn Thomsen, ejer WinterCoat.
Koncerterne blev imidlertid en stor succes, og flere og flere kunstnere ønskede at spille på det lille bryggeri. Til sidst blev det så mange, at Østyllands Politi forslog bryggeriets ejer at søge en permanent alkoholbevilling samt lov til dispensation fra restaurationsloven hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Bryggerier må nemlig ikke drive værtshuse.
Dispensation blev givet, alkoholbevillingen kom i hus, og nu kan bryggeriet holde flere koncerter, og endda drive skænkestuen som en pub.

Ikke på fuld tid

"Det bliver ikke en pub på fuld tid. Det har vi ingen ønsker om. Men når vi alligevel har "butikken" åben for salg af flaskeøl hver fredageftermiddag, er det nærliggende at kunne sælge fadøl i den tid. Og vi håber, at folk fra lokalområdet har lyst til at cykle forbi en gang imellem og drikke en friskbrygget fadøl", siger Disa Fink.
Bryggeriets skænkestue kan rumme ca. 40 mennesker, og dertil er der en udendørs terrasse med plads til 24.
Niels Jørn Thomsen, som er uddannet landskabsarkitekt, er i gang med realisere en drøm om at anlægge en lille biergarten, som man kender dem fra Tyskland.
"Der er noget helt særligt ved at sidde ude under et stort træ på en lun eftermiddag og nyde en friskbrygget øl kun få meter fra, hvor den blev brygget", siger han.
Det er meningen, at bryggeriets pub og biergarten vil holde åbent om fredagen fra kl. 14-18, men hvis vejret og bryggerens tid tillader det, vil han gerne holde åbent nogle lørdag eftermiddage i løbet af sommeren.
Se mere på www.wintercoat.dk.

Publiceret 10 April 2011 07:30

SENESTE TV