Kom først gennem nåleøjet og scor drømmejobbet

Ny hjemmeside tilbyder hjælp til unge nyuddannede, så de lærer at målrette deres ansøgning og sælge sig selv bedst muligt, så de kommer gennem nåleøjet og får et job

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Mange nyuddannede må kigge langt efter drømmejobbet, når de er færdige med deres studier. Det vil en ny hjemmeside nu forsøge at rette op på med tilbud om hjælp til de nyuddannede, så de kan få et job og sætte gang i karrieren.
"Unge er finanskrisens store tabere. Efterdønningerne af finanskrisen har vist, at det især er de unge og nyuddannede jobsøgende, der er i farezonen for at blive tabt på gulvet, når det gælder om at komme i job. De står over for et erhvervsliv, der mere end nogensinde før ved hvad det vil have," siger karrierecoach Trine Sangill, der er indehaver af rekrutteringsfirmaet Sangill Group i Risskov.
I snart 15 år har job og arbejdsliv været fokus for alt, hvad hun har beskæftiget sig med, og hun har over 1.000 karriererådgivningssamtaler bag sig.
Med hjemmesiden Nåleøjet.dk, tilbyder hun hjælp til unge nyuddannede, så de får succes med jobsøgningen og kommer gennem nåleøjet til deres første job.
"Det er ekstremt vigtigt, de unge fra start af lærer, hvordan de bliver målrettede i deres jobsøgning. Det handler om at blive knivskarp på sine kompetencer og om at sælge sig selv på en relevant måde til virksomhederne," understreger Trine Sangill, der ser hjemmesiden som et springbræt for den nyuddannede, som skal have været ledig gennem et stykke tid, før der er hjælp at hente i jobcentrene.
På Nåleøjet.dk kan de unge jobsøgende til en rimelige pris købe sig til nogle af de jobsøgningskompetencer, der skal til for at komme foran i jobkøen og få succes med jobsøgningen.
"Tiden er en afgørende faktor i de unges jobsøgning. De skal i gang med det samme, de bliver ledige, og de skal fra start af vide, hvordan man skriver en god og målrettet ansøgning og udformer et professionelt cv. Det er så vigtigt, at denne gruppe ikke mister motivationen for jobsøgningen på baggrund af dårlige oplevelser," mener hun.

Nåleøjet.dk

Ny hjemmeside, hvor unge nyuddannede ledige kan få hjælp til: Ansøgning og cv Jobsamtalen Job og karrierecoaching Personprofilanalyse

Publiceret 07 March 2011 06:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV