Butiksleder og formand for bestyrelsen Henry Gosvig og de andre frivillige medarbejdere hos Brabrand Genbrug glæder sig til at tage de ekstra kvadratmeter i brug.

Butiksleder og formand for bestyrelsen Henry Gosvig og de andre frivillige medarbejdere hos Brabrand Genbrug glæder sig til at tage de ekstra kvadratmeter i brug.

Genbrugsbutik suger frisørsalon op

Genbrugsbutikken på Brabrand Hovedgade udvider

Af
Af Hanne Vammen

Onsdag 2. februar slår Hovedgadens Genbrug i Brabrand dørene op til 40 kvadratmeter ekstra butikslokale.
Det er Danmission, der har lejet sig ind i den frisørsalon, der indtil efteråret blev drevet af Lindy Rasmussen.
Danmission har siden 1992 haft genbrugsbutik på Brabrand Hovedgade. Danmission startede i en lille butik på Hovedgaden 39 A men flyttede i 1993 til en større på 175 kvadratmeter, og i 1996 kom et lokale på 100 kvadratmeter til.
Men nu er der igen pladsmangel, og derfor bliver frisørsalonen ved siden af lokalet på 100 kvadratmeter lagt til.
"Vi vil gerne have det delt op, så de 100 kvadratmeter bliver mere en møbelbutik, mens der på de 40 kvadratmeter kommer alt det, der kan stå på hylder og reoler. Det gælder radioer, telefoner, lamper, grammofonplader, cd'ere, dvd'ere og videobånd", fortæller 71-årige Henry Gosvig, der er butiksleder og bestyrelsesformand.
I butikken på 175 kvadratmeter er der tøj, bøger, nips, porcelæn, fodtøj, tasker, legetøj og børnetøj.

Kommer fra hele Aarhus

Henry Gosvig fortæller, at Hovedgadens Genbrug i Brabrand har mange lokale kunder. Men der kommer også rigtig mange fra andre dele af Aarhus i butikken, der er åben hver dag undtagen søndag.
Sidste år var omsætningen 780.000 kroner, hvoraf der blev et overskud til Danmission på 524.000 kroner.
I alt er der siden starten i 1992 blevet sendt 7,3 millioner kroner fra Brabrand Genbrug til Danmissions hjælpearbejde i Asien og Afrika, hvor pengene bliver brugt til uddannelse og sundhedsarbejde.
Der er tilknyttet godt 50 frivillige medarbejdere til Brabrand Genbrug, som sorterer og sætter priser på de ting, som genbrugsbutikken får ind.
Der bliver afleveret alene 10 til 15 sække med tøj og bøger hver uge. Dertil kommer andre ting.
Brabrand Genbrug har en varevogn, som butikken efter aftale kan hente møbler i. Varevognen bliver også brugt til at køre solgte varer ud til kunderne.
Snorene til den nye butik bliver klippet onsdag 2. februar kl. 10 af medarbejderne Inge Henriksen og Ingrid Mølgaard, der har været med i alle 19 år. Der vil være åbningstilbud, kaffe, rundstykker og præmiekonkurrence til kunderne.

Danmission

Danmissions historie går tilbage til 1821. Danmission hører hjemme i Folkekirken men arbejder tværkirkeligt. Arbejdet er økonomisk båret af frivilliges gaver og genbrugssalg (i alt ca. 35 millioner kroner) samt Danidastøtte.

Publiceret 26 January 2011 06:00

SENESTE TV