Talsperson for ARN-Århus, Sarah Victoria Bruun, til en tidligere demonstration nazister i Aarhus.
Arkivfoto.

Talsperson for ARN-Århus, Sarah Victoria Bruun, til en tidligere demonstration nazister i Aarhus. Arkivfoto.

Nyt nazi-overfald på ung venstreorienteret

6-7 maskerede personer overfaldt ung mand, der havde været til demonstration mod nazi-vold

Kort tid efter onsdagens demonstration mod nazi-vold på Klostertorv i Aarhus blev en af demonstranterne overfaldet af 6-7 maskerede personer. Det skriver Antiracistisk Netværk - Århus, ARN-Århus, i en pressemeddelelse. Netværket anklager den højreorienterede gruppe "White Pride" for at stå bag overfaldet.
Offeret, en ung mand, blev omringet af de maskerede mænd og slået flere gange ved busstoppestedet overfor Banegården. Han slap dog med mindre skrammer, da det lykkedes ham at flygte ind i en bus, oplyser ARN-Århus. Overfaldsmændene beskrives som 17-19 årige pånær én af dem, der var omkring 40 år.
Den unge mand blev kaldt "AFA-svin" (AFA er en antifascistisk organisation i København, red.) og spurgt, om han havde været til den antiracistiske demonstration tidligere på dagen.
"Overfaldet viser helt tydeligt, at der er tale om ensidig nazivold. Vi vil ikke tolerere nazisternes voldelige kampagne i Aarhus' gader og stræder," siger Sarah Victoria Bruun, talsperson for ARN-Århus.
Overfaldet bliver markeret med en ny demonstration mod "White Pride-vold" foran Banegårdspladsen i Aarhus fredag 14. januar kl. 16.

null

Publiceret 14 January 2011 07:44

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.