Pia Strandgaard og hendes mand Peter Fevejle har gennem mange år haft en fascinerende solsikkemark

Pia Strandgaard og hendes mand Peter Fevejle har gennem mange år haft en fascinerende solsikkemark

Sikke en solsikke

Mange hundrede solsikker står med deres lysende gule hoveder i Malling

Sidste år var der et utal af bilister, der standsede ved gårdbutikken, Paradiset i Malling. Ikke kun på grund af butikken, men også på grund af den kæmpe store mark med flere hundrede solsikker.
I år har ægteparret, Peter Fevejle og Pia Strandgaard, flyttet dem længere op i haven og er i gang med at lave en ny solsikke-mark.
"Jeg har en særlig passion for solsikken. Den viser sol, lys og glæde for mig. Den dybe varme relaterer sig til indianerne, som jeg også rigtig godt kan lide," fortæller en smilende Pia.

Fra begravelse til noget smukt

For cirka otte år siden havde familien en dome, en form for drivhus i haven, hvor der stod solsikker omkring. En dame spurgte Pia, om hun måtte plukke nogle, som skulle ligge på en kiste ved en begravelse. Solsikken var den afdødes yndlingsblomst, og det var ikke muligt for damen at opdrive den nogen steder.
"Det er en positiv blomst, og den kom til at skinne på afdøde," siger Pia.
På et tidspunkt var hun bange for, at blomsterne også skulle dø. Hun havde nemlig fået voldsomt udslæt på sine arme og kunne derfor ikke tåle den gule blomst.
"Min mand sagde, at vi ikke skulle have dem i haven, fordi jeg fik udslæt, der mindede om tredjegradsforbrændinger. Men jeg fik ham overbevist og fik stille og roligt smuglet frø ind i haven, som jeg lokkede ham til at så, og derfor har vi igen solsikker," griner Pia.
Og selv om den gule blomst, gav hende ubehag på hænder og arme, så elsker hun den stadig. I år har de dog ikke været så store, som de plejer, og det har hun været lidt ked af.
"Mennesker er også forskellige, og i år er blomsterne søde og små. Det er lige som livet, man må tage dem, som de og være positiv omkring det."

Publiceret 04 October 2010 07:30

SENESTE TV