Lone Anete Mørk tager graffiti i brug i sin valgkamp.

Lone Anete Mørk tager graffiti i brug i sin valgkamp.

"Dato" maler Danmarks største valgplakater i Århus

Den århusianske graffitikunstner "Dato" maler tre kæmpe graffiti pieces på lovlige mure i Århus for SF byrådskandidaten Lone Anete Mørk

Af
Af Jeppe Rafn

Lone Anete Mørk, der stiller op for SF til byrådsvalget i Århus, har fået graffitikunstneren "Dato" til at male tre værker for sig på lovlige mure i Århus.
"Jeg håber at nå ud til undergrundsmiljøet og en flok kunstudøvere, som måske har opgivet at finde en politiker, der også vil kæmpe deres sag. Jeg er opvokset i en betonforstad (Viby, red.) og ser graffiti og subkultur som en vigtig del af storbydemokratiet. Der skal fokus på kunsten og kulturen i vores by," siger Lone Anete Mørk, der er 36 år, bor i Viby og arbejder som socialpædagog i lokalpsykiatrien.
"Jeg vil kæmpe for, at kulturen i Århus bliver for alle - uanset smag, indtægt og etnisk oprindelse. Det er meget vigtigt for mig, at kulturen når ud til hver en krog af Århus, især til dem som måske ikke mener, de er en del af det etablerede og finkulturen."
De tre graffiti værker bliver malet i disse dage hos ungdomsklubben bag ved Skovvangskolen i Århus N samt ved baseball murene ved Skøjtehallen.
Tirsdag fra omkring middagstid går "Dato" i gang med at pryde muren ved Skovvangskolen, mens murene ved Skøjtehallen får fornøjelsen onsdag. Ifølge SF politikeren er "Dato" en af landets mest anerkendte graffitikunstnere, og han beskæftiger sig også med anden kunst og musik.
Politikeren Lone Anete Mørk deltager i øvrigt i aftenes debatmøde om kultur i Århus, som foregår på Klosterport 6 fra kl. 19-22.

Publiceret 27 October 2009 08:31

SENESTE TV