Jørgen Skovsted har fået flere bekræftende oplysninger i sagen om mordet på Højbjerg-kvinden, Marie Lock-Hansen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Jørgen Skovsted har fået flere bekræftende oplysninger i sagen om mordet på Højbjerg-kvinden, Marie Lock-Hansen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Bekræftende oplysninger på Marie Lock-Hansen mordet

Jørgen Skovsted har fået yderligere oplysninger i sagen om Marie Lock-Hansen

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

Journalist og forfatter Jørgen Skovsted har siden, han udkom med sin nye bog om Højbjerg mordet, Den sandsynlige morder, været en del i medierne. Nogen mener blandt andet, at han ikke kan bevise sin påstand om, hvem der myrdede Marie Lock-Hansen 10. november 1967 om formiddagen.
"Efter bogen er udkommet, har jeg fået en del henvendelser med spændende ting, der bekræfter mine oplysninger. Jeg har blandt andet fået nye mails fra folk, der har været meget tæt på advokatfirmaet, Storm Mortensen. Det er en fra den personlige kreds, der har kontaktet mig flere gange, og de oplysninger jeg har fået, går ikke imod det jeg har skrevet, men bekræfter mig i det jeg skriver - i hvert fald i centrale punkter," siger Jørgen Skovsted og fortsætter:
"Mine teorier om motivet, Lock-Hansens ægtepagt og den grønne Morris Mascot samt noget mere har jeg efterfølgende fået bekræftet af andre."

Møde i Europahuset

Jørgen Skovsted skriver i bogen om et møde, der har fundet sted i det nuværende Europahuset, hvor et vidne ifølge Skovsted skulle have set "den sandsynlige morder."
"Nogen tæt på har bekræftet, at han var til stede den dag. Jeg vil sige, at det er nogen, der er så tæt på, at min påstand må siges at være korrekt," siger Skovsted.
Inden bogen kom på gaden var der tale om, at der muligvis ville blive nedlagt et fogedforbud mod Jørgen Skovsted, men indtil videre er der intet sket, og familien til den afdøde har heller ikke klandret Skovsted for injurier.
"Det er selvfølgelig rart, at der ikke er kommet hverken fogedsag eller lignende, men omvendt så er jeg heller ikke bange for, at det sker. Jeg tror, familien ville have en dårlig sag, hvis den kom for retten. Men hvis der kom en sag ud af det, så ville mord-sagen blive genoptaget, og det ville være rart. Jeg mener, at politiet burde fremlægge alibiet på ham, jeg mener er morderen, og samtidig er han blevet afhørt flere gange. Jeg kan ikke forstå, at alle de punkter ikke er blevet fremlagt for offentligheden."
Men hos Østjyllands Politi er der lukket fuldstændig af for omverdenen. Ifølge politiinspektør, Ole Madsen, forholder politiet sig professionelt til efterforskninger og drabssager generelt.
"Den her bogudgivelse har vi ingen kommentarer til," lyder den kontante udmelding fra Østjyllands Politi.
Jørgen Skovsted ville ønske, at der var nogen, der ville fortælle mere om sagen.
"Jeg tror, der er nogen her i Århus, der ved noget mere, end det de har fortalt indtil videre."

null

Publiceret 15 October 2009 08:00

SENESTE TV