Jørgen Skovsted afslører den sandsynlige morder til Højbjerg-mordet. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Jørgen Skovsted afslører den sandsynlige morder til Højbjerg-mordet. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Den sandsynlige morder fra Højbjerg

Forfatteren Jørgen Skovsted afslører i ny bog, hvem der står bag mordet på Marie Lock-Hansen

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

10. november 1967 blev forstadsfruen Marie Lock-Hansen myrdet på Hestehavevej 2B i Højbjerg. Morderen er aldrig blevet fundet trods mere end 20.000 politiafhøringer. Forfatteren Jørgen Skovsted har netop præsenteret sin nye bog, "Den sandsynlige morder". Her kortlægger han, hvem morderen er. På et pressemøde mandag 21. september præsenterede Skovsted bogen i det hus, hvor Lock-Hansen blev skudt. Der er flere mystiske tråde, der aldrig er blevet fanget i forbindelse med mordet - flere af dem forsøger Jørgen Skovsted at forklare i "Den sandsynlige morder." Han har for eksempel været i kontakt med en vaskeri-chauffør, der kunne fortælle, at Lock-Hansens hjem ikke var et sted, hvor fremmede blev lukket ind, og blandt andet på baggrund af det udsagn mener Skovsted, at Lock-Hansen og morderen har kendt hinanden. I det hele taget er der sket en masse mystik i forbindelse med efterforskningsarbejdet.
"Syv vidner så en lille grøn Morris Mascot, men den blev aldrig fundet, selv om politiet burde have fundet den. Der er også noget mystik omkring, hvilke personer der ikke blev afhørt," fortalte Jørgen Skovsted.

Århus ved noget

Han er dog heller ikke i tvivl om, at der er oplysninger, der aldrig er kommet frem i lyset.
"Jeg er stensikker på, at der er folk her i Århus, der ved noget, som de ikke fortæller." På baggrund af flere forskellige folks udsagn har han samlet puslespilsbrikkerne, og alle har peget på samme mand som morderen. Gorm Jensen er én af de personer, der er medvirkende til, at Skovsted nu kan afsløre morderen. Gorm er ikke hans rigtige navn, men han har spillet golf med den sandsynlige morder, og hans oplysninger har haft stor betydning for udfaldet af bogen.
Ifølge Skovsted peger alle pilene på, at det er en tidligere landsretssagfører, der døde for fire år siden, som skød Marie Lock-Hansen. Det var ham, der udfærdigede ægtepagten mellem Marie og hendes mand.
»Jeg tror, han har haft et personligt forhold til Marie, og samtidig har der ligget et stort pres på ham fra kollegernes side. Jeg tror og håber, at han har røbet sig til enten familie, venner eller bekendte, for det er mange år at bære på sådan en hemmelighed,« sagde bogens forfatter.

Else Larsen, der boede og stadig bor på Hestehavevej, er med sine 95 år et af de sidste nulevende vidner fra mordsagen i 1967. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Else Larsen, der boede og stadig bor på Hestehavevej, er med sine 95 år et af de sidste nulevende vidner fra mordsagen i 1967. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Publiceret 21 September 2009 17:00

SENESTE TV