Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nye svingbaner: Rejsetiden på Ringvej Syd er forbedret

Krydset Skanderborgvej/Ringvej Syd er blevet udvidet med to nye svingbaner, og efter 14 dage i fuld drift er rejsetiderne forbedret markant. Samlet sparer bilister dagligt 81 timer i myldretidstra-fikken.

Det oplyser Aarhus Kommune.

Krydset var tidligere hårdt belastet og særligt i myldretidstrafikken, hvor antallet af bilister i svingbanerne hobede sig op og skabte kødannelse på både Skanderborgvej og Ringvej Syd.

Siden september har Aarhus Kommune derfor arbejdet på at udvide krydset med to ekstra svingba-ner.

”Kapacitetsforbedringerne giver tidsbesparelser til alle, der benytter krydset i myldretidstrafikken. Eksempelvis kommer bilister fra Ravnsbjergvej hurtigere igennem krydset end tidligere, fordi det nu tager kortere tid at tømme svingbanerne på Skanderborgvej og Ringvej Syd for bilister”, fortæller Carsten Thomsen, projektleder i Center for Byens Anvendelse, i en pressemeddelelse.

Efter en indkørselsperiode i begyndelsen af januar, hvor signalanlæggene skulle tilpasses de nye forhold, viser tal fra de seneste 14 dage, at den enkelte bilist i gennemsnit sparer flere minutter, når myldretidstrafikken er på sit højeste. De 81 timers besparelse fordeler sig primært mellem disse bilister:

o Venstresvingende fra Ringvej Syd: 2-4 minutter

o Venstresvingende fra Skanderborgvej: ca. 3 minutter

o Højresvingende fra Ravnsbjergvej: ca. 2 minutter

o Ligeudkørende fra Ravnsbjergvej: 2-4 minutter

o Venstresvingende fra Ravnsbjergvej: 2-4 minutter

Slidlag på vej

Nogle bilister vil måske bemærke, at asfalten i krydset endnu mangler det øverste slidlag. Vejret har udskudt dette arbejde, og slidlaget bliver først lagt i løbet af foråret. Når det sker, vil det give minimale gener for trafikken.

-lny.

Publiceret: 02. Februar 2016 10:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!