Uddannelsens fulde titel er professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og –applikation. Pressefoto
Uddannelsens fulde titel er professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og –applikation. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny uddannelse fremmer sund og sikker mad

Forbrugernes krav til kvalitet baner vej for helt ny uddannelse

Erhvervsakademi Aarhus introducerer til august en ny videregående uddannelse inden for fødevareteknologi sammen med erhvervslivet. Den nye 3,5-årige professionsbachelor er den første af sin slags i Danmark. Den er udviklet, fordi fødevarebranchen efterspørger medarbejdere, som kan analysere og arbejde med den samlede fødevareproces fra råvarer til færdigt produkt. Fokus ligger på kvalitetssikring, teknologi og innovation i fødevareproduktion samt det færdige produkt.

I høj kurs

Uddannelsen lærer de studerende at navigere sikkert i forhold til fødevarelovgivning og -sikkerhed. De bliver også trænet i at implementere kvalitetssikringsprogrammer og i at lede egenkontrol. Netop disse færdigheder er i høj kurs hos arbejdsgiverne, understreger uddannelseschef Dorte Ydemann Pedersen fra Erhvervsakademi Aarhus i en pressemeddelelse.

“Kandidaterne får et solidt kendskab til branchens arbejdsmetoder og udviklingsbehov og vil kunne imødekomme forbrugernes stigende krav til fødevarebranchen i forhold til sunde og sikre fødevarer.”

Når de første bachelorer er klar i 2021, er planen, at de målrettet går efter job i fødevareindustrien som kvalitetsleder eller produktudvikler.

srj

Publiceret: 16. Februar 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!