BMS’ afdelingschef for bæltekraner, Gert Tander, kan med tilfredshed konstatere, at alt er forløbet planmæssigt. Liebherr LR 1200 er på plads i BMS-flåden og klar til at tage fat.
BMS’ afdelingschef for bæltekraner, Gert Tander, kan med tilfredshed konstatere, at alt er forløbet planmæssigt. Liebherr LR 1200 er på plads i BMS-flåden og klar til at tage fat.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny kæmpekran rykker ind i Skejby

En omfattende flåde er netop forøget med yderligere en 200 tons bæltekran til hospitalsbyggeriets elementmontage

Det skrider hastigt fremad med byggeriet af DNU – Det Nye Universitetshospitel – i Skejby. Kranfirmaet BMS har netop sørget for ekstra vitaminer til elementmontagen til den nye psykiatriske afdeling i gigantbyggeriet, som skal samle alle afdelinger af Aarhus Universitetshospital under samme tag. BMS har udvidet en i forvejen stor flåde af bæltekraner med en splinterny Liebherr LR 1200, som nu rækker store elementer ind fra én side, mens en BMS-Liebherr LR 1300 rækker ind fra den modsatte side.

"De to kraner supplerer hinanden med elementmontagen. Men den nye LR 1200 kommer til at køre rundt på byggepladsen og altså flytte sig efter opgaverne, mens den lidt større makker står stationært," fortæller Gert Tander, der er afdelingschef for BMS' bæltekraner, i en pressemeddelelse.

Totalt skal der bygges 250.000 nye kvadratmeter til de eksisterende 160.000 kvadratmeter hospital i Skejby. Hertil kommer 50.000 kvadratmeter nyt psykiatrisk center, som de to Liebherr-kraner i øjeblikket flytter elementerne på plads til.

"Når vi køber nyt, er der ofte tale om udskiftning af ældre kraner og dermed en opdatering af flåden af bæltekraner. Men den nye Liebherr LR 1200 er en forøgelse af bestanden, som i forvejen var på 20 kraner," siger Gert Tander.

Den nye kran løfter op til 200 tons takket være det solide bom- og vippesystem. Den maksimale løftehøjde for krantypen er 148 meter og max-radius på 95 meter.

-ksa

Publiceret: 24. Juni 2016 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!