Arkivfoto.
Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nu får det konsekvenser at parkere ulovligt i cykelgaderne

Fra mandag d. 2. oktober bliver der delt parkeringsafgifter ud til ulovligt parkerede biler i Aarhus’ cykelgader. Formålet er at øge fremkommeligheden og sikkerheden for byens cyklister

Nu skulle det gerne være nemmere at være cyklist i Aarhus' cykelgader. Fra på mandag får det i hvert fald konsekvenser, hvis man som bilist parkerer ulovligt i cykelgaderne. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Aarhus’ ring af cykelgader blev officielt indviet i foråret, og det har givet cyklisterne en række fordele og ændringer i gaderne. Blandt andet begrænses parkeringen til afmærkede båse. Aarhus Kommune har indtil nu afventet en samlet godkendelse af hele cykelringen fra vejmyndighed og politi, så parkeringskontrollen er ens uanset hvilken strækning af p-ringen, der parkeres.

LÆS OGSÅ: 20 cyklister kørte over for rødt og uden lys i går aftes

Nu er godkendelsen på plads, og det betyder, at kommunens p-kontrol er i stand til at håndhæve alle ændringerne. Skiltningen vil også snart være på plads, så der ikke længere er noget at tage fejl af. Parkering uden for afmærkede båse er ulovligt og medfører en afgift på 510 kroner.

I en cykelgade er kørsel tilladt, men må kun ske med en hastighed svarende til cyklisternes hastighed (normalt under 30 km/t). Kørende skal udvise særlig agtpågivenhed og hensynsfuldhed over for hinanden og må ikke unødigt hindre de øvrige kørende i at komme frem. Parkering i en cykelgade må ikke ske uden for særligt afmærkede pladser.

LÆS OGSÅ: Mejlgade plages af fartbøller på cykel med op til 35 km/t

I løbet af uge 40 vil der komme informationstavler op i cykelgaderne i Aarhus. For at gøre opmærksom på de ændrede forhold vil cityassistenterne i de første 14 dage, første gang en bilist parkerer ulovligt, sætte en gul bon i forruden med en advarsel om de ændrede forhold. Gør bilisten det igen, vil det medføre en parkeringsafgift.

Det skriver Aarhus Kommune i pressemeddelelse. 

Læs mere om cykelgader på www.aarhus.dk/cykelringen

Publiceret: 28. September 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt