Aarhusianske hjemløse får også mulighed for at søge varme og husly i marts måned, da Aarhus Kommune netop har bevilliget penge til en ekstra måned.
Aarhusianske hjemløse får også mulighed for at søge varme og husly i marts måned, da Aarhus Kommune netop har bevilliget penge til en ekstra måned.
Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nødherberget i Mindegade udvider åbningstiden

Dobbelt så mange søger om ly om natten, end der er plads til, melder Blå Kors

KATY WANG - JP Aarhus

I de kolde måneder har nødherberget i Mindegade oplevet et større pres end tidligere, og derfor har stedet nu fået bevilget penge af Aarhus Kommune til at holde åbent i en måned mere. Herberget åbnede kort før december, og i de måneder har nødherberget oplevet, at der var dobbelt så mange hjemløse, end der var pladser til.

"Vi har 10 pladser, og det er mit indtryk, at vi bliver nødt til at afvise en del hver aften. Det er op til 20, der bejler om de samme 10 pladser," fortæller Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Aarhus Kommune har i alt bevilget 50.000 kroner til dækning af udgifter, der giver herberget mulighed for også at holde åbent i marts.

"De midler, vi havde, holdt kun til udgangen af februar, men vi kunne se, at der var meget mere pres på herberget end i tidligere år. Derfor henvendte vi os til kommunen for at se, om vi kunne finde ud af noget i fællesskab," fortæller Christian Bjerre.

Blå Kors kan ikke oplyse, hvorfor organisationen i år oplever et større pres, men Christian Bjerre fortæller, at det svinger fra år til år, og at man i år kan konstatere, at der er meget pres på.

Publiceret: 17. Februar 2017 14:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!