Nicolas Kraul står klar med indsamlingsbøssen søndag 11. marts. Foto: Martin Jørgensen
Nicolas Kraul står klar med indsamlingsbøssen søndag 11. marts. Foto: Martin Jørgensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nicolas samler ind trods rygmarvsbrok

Det holder ikke Nicolas Kraul tilbage, at han har et handicap. 11. marts skal han samle penge ind til et godt formål

Af Martin Jørgensen
Indsamling 11. marts

Den årlige indsamling sætter fokus på innovative og bæredygtige projekter, der trodser klima-udfordringer og giver håb for fremtiden.

I næsten 100 år har Folkekirkens Nødhjælp hjulpet mennesker i yderste nød. 

I 2017 blev Folkekirkens Nødhjælp vurderet af DANIDA til at være én af Danmarks bedste NGO'er til humanitært arbejde

Søndag 11. marts står i håbets tegn hos Folkekirkens Nødhjælp, og én af dem, der finder indsamlingsbøssen frem er 35-årige Nicolas Kraul fra Højbjerg, som år efter år hjælper til.

Det gør han, selvom han har rygmarvsbrok. Den medfødte misdannelse af ryghvirvler og rygmarv betyder, at han sidder i kørestol.

Glæden ved at give

På trods af sit fysiske handicap, finder Nicolas Kraul energien til at samle ind til nødlidende rundt om i verden, og han mener, det er vigtigt at hjælpe, hvor man kan.

LÆS OGSÅ: Skolebørn og ældre bager til Danmarks Indsamlingen

“Det giver bare en lykkefølelse. Det gør mig så glad at se børn, der får lov til at få lidt småmønter af deres forældre og afleverer dem til mig. At se dem blive glade er bare skønt,” siger Nicolas Kraul, der beskriver indsamlingsdagene som noget helt specielt i hans hverdag.

“Jeg kan gå og se frem til det et helt år. Jeg er dårlig til datoer, men det at jeg ved, at jeg skal ud i marts og snakke med folk gør mig så glad. Jeg har jo ikke noget job, så det giver mig en glæde at samle ind.”

Forskellige organisationer

Nicolas Kraul, som er født op opvokset i Vejlby i Aarhus Nord, er på førtidspension, så pengene er små. Alligevel støtter Nicolas mange forskellige organistioner hver eneste måned.

”Der er så mange gode sager at støtte. Jeg støtter eksempelvis Kræftens Bekæmpelse, fordi min søster kæmper for at komme igennem sin kræftsygdom. Og så støtter jeg også Hospitalsklovnene, fordi jeg synes, de gør et fantastisk stykke arbejde. Jeg var selv meget på hospitalet, da jeg var barn, og jeg kunne godt have brugt et besøg af klovnene,” siger han.

LÆS OGSÅ: Samler sokker ind til byens hjemløse

I en årrække har Nicolas samlet ind for Folkekirkens Nødhjælp ved den årlige sogneindsamling. På grund af sit handicap har han besvær med at komme rundt og op og ned af trapper, men det har han fundet en god løsning på.

”Hvert år er der en indsamlingsleder, der bringer og henter indsamlingsbøssen, så jeg ikke skal spekulere på det - og så har jeg lavet en aftale med min lokale Føtex i Holme, hvor jeg har fået lov til at stå ved indgangen. Jeg melder min ankomst i butikken, så de ved, at jeg er der, og så stiller jeg mig klar,” fortæller han og fortsætter:

”Jeg er glad for, at jeg kan stå her. Jeg handler selv ofte i butikken, så jeg kender mange her, og det er hyggeligt at hilse på dem, der kommer forbi og at få en lille snak,” siger han.

Nicolas Kraul står klar ved indgangen ved Føtex fra klokken 11.00.

 

Publiceret: 08. Marts 2018 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt