Aase Hoeck blev Årets Erhvervskvinde i 2009 – da var hun 66 år.
Aase Hoeck blev Årets Erhvervskvinde i 2009 – da var hun 66 år.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Modne kvinder har særlige kompetencer

Selvom om Aase Hoeck netop har rundet de 69 år, og måske er Danmarks ældste headhunter, så har hun ingen planer om stoppe karrieren - hendes erfaring er, at modne kvinder har nogle ganske særlig kompetencer på arbejdsmarkedet

Danmarks måske ældste kvindelige headhunter med speciale i rekruttering af kvinder til bestyrelsesposter og lederstillinger, Aase Hoeck, står gerne frem som rollemodel for andre kvinder, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet så længe, de overhovedet kan.

Selv er hun netop fyldt 69 år, men har ingen planer om at lade sig pensionere.

"Som selvstændig er jeg jo selv herre over, hvor længe jeg vil blive ved. Min ambition er at blive Danmarks ældste headhunter – måske er jeg det allerede," smiler hun.

Men alt det snak, om det "grå guld", har det nogen betydning, når der er krise og mange ledige?

"Grå guld" i stigende kurs

"Ja, det mener jeg bestemt. For ikke så mange år siden var det næsten umuligt at finde et nyt job, hvis du var kvinde og havde passeret de 55 år. Men det har ændret sig markant gennem de seneste ti år," forklarer Aase Hoeck.

"Det er blevet smart at blive ved med at arbejde, hvis du kan. De modne kvinder har nogle kompetencer, som de yngre ikke har. Først og fremmest har de ikke børns første sygedag, og de skal heller ikke på barsel," uddyber hun.

Værdsatte kolleger

"Men mere væsentligt er, at de er meget selvstændige. De er fra en generation, hvor der ikke er så meget pjat. De har få sygedage, er mere robuste og ikke så forvænt og krævende, som deres yngre medsøstre. Dertil kommer, at de tit er nogle værdsatte kolleger, fordi de viser omsorg og har menneskeligt overskud," mener Aase Hoeck.

"Derfor er kvinder over 50 år kommet i meget højere kurs på arbejdsmarkedet," understreger hun.

Karrierekvinde

Aase Hoeck er indehaver af Headhunterfirmaet Sekretær- og LederService i Egå samt jobbaserne BestyrelsesProfiler.dk og KarriereKvinder.dk

Hun er desuden aktiv i WOW - Exenet, Foreningen af Erhvervskvinder og charterpræsident i Århus CIty Rotary Klub, hvor hun var den første kvindelige præsident.

Aase Hoeck er desuden ophavsmand til "SHE" - Danmarks første magasin for erhvervskvinder. "SHE" skiftede senere navn til "Kvinder & Karriere".

Aase Hoeck bliver optaget i Kraks Blå Boog fra næste udgivelse.

Publiceret: 29. Februar 2012 09:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!