18-årige Marie Sahl-Laursen har valgt at droppe ud af 2.a og i stedet fortsætte på gymnasiet i Skanderborg.
18-årige Marie Sahl-Laursen har valgt at droppe ud af 2.a og i stedet fortsætte på gymnasiet i Skanderborg.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Marie 2.a dropper ud: Tingene hobede sig op

Marie Sahl-Laursen fra 2.a på Viby Gymnasium har valgt at droppe ud og i stedet skifte til gymnasiet i Skanderborg

Hun har netop lagt 14 kilo bøger op på skolens kontor, og med kæresten Christian ved sin side bevæger hun sig nu rundt på gangene på Viby Gymnasium for sidste gang.

18-årige Marie Sahl-Laursen fra 2.a har valgt at droppe ud og i stedet starte på gymnasiet i Skanderborg.

"Det er mange små ting, der har gjort det. Det har hobet sig op for mig og er blevet for meget. Før ferien brød jeg sammen og talte meget med min mor om det," fortæller Marie, der atter har fundet det store smil frem - ganske enkelt fordi hun er glad for, at hun har taget en beslutning, og at hun føler, det er den rigtige.

Følt sig utilpas

Gennem længere tid har Marie ikke følt, at hun hørte hjemme i 2.a. Ikke, at der er noget galt med klassekammeraterne, og heller ikke fordi hun er blevet mobbet eller været udenfor, men fordi hun har følt sig alene, og som om hun ikke helt passede ind i klassen.

"Jeg har ikke været tæt med én person i klassen, og det kan jeg mærke nu, at jeg har haft brug for. Vi har været en gruppe på syv piger, der har været en del sammen, og de skulle vide før resten af klassen, at jeg stopper," siger Marie.

Tårerne triller

I samråd med klasselærer, Christina Blach Hansen, fortalte hun de seks piger om sin beslutning i enerum.

"De blev rigtig kede af det og græd også over det. Jeg begyndte selv at græde, inden jeg overhovedet havde fortalt dem om, at jeg skifter skole," småsmiler Marie.

Hun glæder sig til at se, hvad gymnasiet i Skanderborg har at byde på, også selv om hun synes, det bliver meget underligt, at hun ikke længere skal sidde i lokale 104 sammen med de øvrige 2.a'ere.

"Jeg har brug for at komme væk, og derfor har jeg også valgt at tage til Skanderborg i stedet for et af de andre gymnasier i Aarhus. Jeg tror ikke, at for eksempel Aarhus Katedralskole eller Marselisborg Gymnasium er noget for mig. Jeg trænger til at møde nye mennesker, og Skanderborg tiltaler mig meget."

Ny pige i klassen

Marie har aldrig prøvet at være den nye pige i klassen, men det fik hun så lov til at opleve torsdag 5. januar, da hun trådte ind i 2.l på Skanderborg Gymnasium for første gang.

"Jeg har ikke været så meget sammen med klassen i dag (torsdag, red.), da der var nogle timer, der var aflyst, og samtidig havde vi svømning, hvor det kun var nogle fra klassen, der var med. Jeg føler, at de har taget godt imod mig, og de virker som om, at de gerne vil snakke med mig og høre på, hvad jeg har at sige, så det er dejligt," fortæller den nye pige i klassen.

Publiceret: 10. Januar 2012 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt